Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü"nün Şubat ayı faaliyetleriyle ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, “Şubat ayı içerisinde 9 adet firmanın "Sanayi Sicil Belgesi" düzenlenmiş, 23 adet firmanın "Sanayi Sicil Belgesinin" vizesi yapılmıştır. Ayrıca Müdürlüğümüze yapılan başvuru sonucunda faaliyetlerine son verildiğini bildiren 1 işyerine ait "Sanayi Sicil Belgesi" iptal edilmiştir.
9 adet "Y-Belgesi" düzenlenmiştir. 1 adet Kooperatif kuruluşu gerçekleştirilmiştir. 1 adet kooperatif hakkında yapılan "Ön İnceleme" sonuçlandırılmıştır” denildi.
Ölçüler ayar ve denetim işlemlerine de yer verilen açıklamada, “Ölçüler ve Ayar Servisince Şubat ayı içerisinde 2 bin 761 Ölçü ve Tartı Aletlerinin İlk ve Periyodik Muayenesi yapılmıştır. Muayenesi yapılan aletlerin 2 bin 328 âdeti damgalanmış, 433 âdeti ise uygun bulunmayarak ret edilmiştir. Ay içerisinde 401 adet elektrik ve su sayacının şikâyetli muayenesi yapılmış olup, 121 âdetinin doğru çalıştığı, 280 âdetinin arızalı çalıştığı tespit edilmiştir. 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında 5 âdeti kamu alımları, 2 âdeti akaryakıt istasyonu denetimi olmak üzere toplam 7 adet "ulusal marker ölçüm kontrolü" yapılmış olup yapılan ölçümlerin sonucu geçerli çıkmıştır” diye konuştu. -iha