Terör örgütü PKK’dan kaçış ve teslim olma süreci başlayınca eleman sıkıntısı çekince örgütün üst yapısı KCK, “Kürtler dağlara çıksın” çağrısı yaptı. 
 
Terör örgütü PKK’nın ‘girilemez’ denilen kamplarının yerle bir edilmesi ve son dönemde başarıyla tamamlanan askeri operasyonlar, örgütte büyük kaçışa yol açtı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bugüne kadar 3 bin 400 teröristin etkisiz hale getirildiği söyledi. 
 
Özel harekat güçleriyle birlikte polis özel harekatın da kırsala inmesi sonucu örgütün ‘efsane’ olarak nitelendirdiği Hakkari’deki Kavaklı kampı ile Şırnak’ın Kato Dağı’nda bulunan yeraltı sığınakları ve erzak depoları kullanılamaz hale getirildi. 
 
Birçok kayıp veren teröristler paniğe kapılırken örgüt içerisinde kaçış başladı. Doğu ve Güneydoğu’daki karakollara teslim olan PKK’lı sayısının her geçen gün artması üzerine PKK harekete geçti. 
 
Son zamandaki sivil katliamları ile tepki toplayan PKK’nın üst yapısı örgüt içerisindeki çözülmeyi azaltmak için gençlere ‘dağa çıkın’ çağrısında bulundu. 
 
KCK DEVREYE GİRDİ 
PKK kamplarından kaçan teröristlerin de örgüt içindeki büyük çözülmeyi itiraf ettiği öğrenildi. Teröristlerin, kaçmak isteyen çok sayıda arkadaşının bulunduğunu söylemesi ise örgütteki çöküntü ve çözülmeyi ortaya koydu. Çok sayıda teröristin ölü olarak ele geçirilmesi, yakalanması ve teslim olması üzerine PKK’nın üst yapılanması olan KCK devreye girdi. 
 
Örgüte eleman kazandırmak için çağrı yapan KCK, çeşitli bahaneler öne sürerek Kürtler’in dağa çıkmasını istedi. 
 
Şırnak kırsalında örgütün sözde Cudi ve Şırnak lojistik sorumlusu Nihat Kızıl ölü ele geçirildi. 
 
3 Bin 400 Terörist Ele Geçirildi 
AK Parti’nin Kızılcahamam kampında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin terörle mücadele konusunda çarpıcı bilgiler verdi. Terörü olmadan önlemeye yönelik tedbirlere ağırlık verdiklerini belirten Şahin, Bingöl, Diyarbakır ve Antalya’da son bir ay içinde ele geçirilen patlayıcılara dikkat çekti. 
 
Son 1 ay içinde ele geçirilen patlayıcıların listesini veren Şahin’in, “23 Eylül’de Bingöl’de 120 kg patlayıcı ele geçirilirdi. 30 Eylül’de Diyarbakır’da 100 kg patlayıcı ele geçirildi. 4 Ekim’de Antalya’da patlayıcı yüklü bir araç yakalandı. Eğer bunlar yakalanmamış olsaydı Allah korusun Türkiye’de ne huzurumuz ne de istikrarımız kalırdı” dediği öğrenildi. 
 
Şahin, terör örgütünden kaçış ve çöküş olduğunun altını çizerken de “Bugüne kadar 3 bin 400 terörist ele geçirdik. Bunların 2 bin 400’ü kendiliğinden gelerek teslim oldu. Bin tanesi ise komşu ülkeler başta olmak üzere bazı ülkeler tarafından bize teslim edildi. Terör örgütünde bir çöküş ve kaçış olduğu görülüyor. Örgütte ciddi bir rahatsızlık var. Kaçış var. 3 bin 400 teröristtin örgütten kaçması büyük rakamdır” dedi. 
 
“KCK’nın başı benim, gelin beni yakalayın” diyen BDP lideri Selahattin Demirtaş’a da tepki gösteren Şahin, “Sen istesen de seni başkan yapmazlar oraya. KCK daha üst düzey bir yapılanma. Devlet yapılanması. Irak, Suriye ve Türkiye’yi içine alan bir devletin yapılanmasıdır. Buna izin veremeyiz” diye konuştu.(akşam)