Optimum TED Ankara Kolejliler'de forma giyen basketçiler Barkın Çınar ve Yalçın Aziz Mahmutoğulları, dün akşam kimliği belirsiz 7-8 kişilik grubun bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı.

Barkın Çınar olay anında saldırganlardan kaçarak kurtulurken, aracına sığınan Yalçın Aziz Mahmutoğulları, kollarına ve sırtına aldığı bıçak darbeleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bu sabah ameliyata alınan basketbolcunun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi ekiplerinden Optimum TED Ankara Kolejliler'de forma giyen 2 basketbolcu, takımlarının dün akşam gerçekleştirdiği idman sonrası Bahçelievler metro girişi önüne geldikleri sırada kimliği belirsiz 7-8 kişilik grubun saldırısına uğradı. Ankaragücü atkı ve forması olduğu belirtilen kişiler, basketçilere bıçakla ve sopalarla saldırdı. Saldırı anında Barkın Çınar kaçarak olaydan kurtulurken, Yalçın Aziz Mahmutoğulları aracına sığındı. Fakat aracın kapılarını açan saldırgan grup, Yalçın'ı aracının içerisinde sopalarla ve bıçakla yaraladı. İki kolundan da derin bıçak darbeleri alan bıçak Yalçın, hemen Ankara Gazi Hastanesi'ne kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren Yalçın, bu sabah ameliyat oldu. Basketçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İki basketçinin olayla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

Optimum TED Ankara Kolejliler Kulübü Başkanı Önder Bülbüloğlu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bu saldırı kınadıklarını ve hiçbir neden yokken sporcularına saldırılmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Bülbüloğlu ayrıca, Ankaragücü atkısı ve forması bulunan kişileri, Ankaragücü kulübüne mal etmek istemediklerini belirterek, yaşanan bu olay sonrası şaşkınlıklarını dile getirdi. Öte yandan olayla ilgili yasal süreci başlattıklarını ve sporcularının iyi olduklarına da sevindiklerini söyledi.

BARKIN ÇINAR'IN KOLU KIRILDI

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, (A) erkek basketbol takımı sporcularından İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları ile Barkın Çınar dün akşam Bahçelievler metrosu çıkışında kimlikleri henüz tespit edilemeyen bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda Yalçın Azizmahmutoğulları kesici bir cisimle yaralanırken, Barkın Çınar'ın ise kolu kırıldı.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

“Sporcularımızın hayati tehlikeleri bulunmamakta olup tedavileri devam etmektedir. Bu çirkin saldırının faillerinin ve nedenlerinin tespit edilmesi için konu Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne intikal ettirilmiştir. TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü ve kolej camiası olarak şiddetle kınadığımız bu saldırının faillerinin emniyet güçlerince yakalanıp yargı önüne çıkartılarak en ağır cezayı almaları için tüm gücümüzle konunun takipçisi olacağımızı belirtir, sporcularımıza acil şifalar dileriz.”