Kamu Personel Seçme Sınavı"nda (KPSS) yaşanan kopya skandalında faillerin yaklaşık iki aydır bulunamaması YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan"ı çileden çıkardı.

Binlerce insanın umutlarıyla oynayan faillerin bulunamamasından yakınan Özcan, “Artık hırsızlar bulunsun. Bulununca kamuoyunun önüne çıkarıp, insanları perişan eden bu hırsızları utandırmak istiyorum” dedi. Özcan, KPSS"deki kopya olayıyla ilgili yürütülen soruşturmadaki son durum hakkında Hürriyet"e şunları söyledi: “Savcılık çok büyük bir titizlikle çalışıyor. Biz de YÖK olarak araştırmalarımıza devam ediyoruz. Nasıl üniversite sınavında kopya çeken ve çekilmesine yataklık eden çete, aylar sonra ortaya çıkarıldıysa, KPSS"deki hırsızların da ortaya çıkarılacağına inanıyorum. Zaten bu failleri bulamazsak yeniden inşa etmeye çalıştığımız ÖSYM"de güvenli bir yapı oluşturamayız. Tam ve yüksek puan alan adaylar ile onların bağlantılı olduğu kişiler takip ediliyor. Bağlantılarının neler olduğu bulunmaya çalışılıyor. Sürdüğümüz bütün bu izlerden çok yakın bir zamanda sonuç alacağımızı ümit ediyorum. Savcılık daha doğru bilgilere sahip. Biz de sürekli karşılıklı bilgilendirme yapıyoruz. Şu an için tek amacım bu olayın aydınlanması. Bize güvenen insanların yüzünü kara çıkarmayacağız.”

Faillerden iz yok

800 bin kişinin devlet memuru olma hayallerinin çalındığı KPSS"yle ilgili yürütülen soruşturmada henüz faillere ulaşılacak delil elde edilemedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve polis, aylardır bilgisayarların incelenmesini beklerken, ÖSYM"deki işleyiş hakkında bilgi toplamaktan ileri gidilemedi.

Çay molası

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün Bursa"da, Türkiye"nin tek tasarım okulu olduğu bildirilen Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu"nun (MYO) akademik yıl açılış törenine katıldı. Özcan tören öncesi türbanlı kadınların servis ettiği çay içti. Özcan, bu okulda gerçekleştirilecek çalışmalarla sadece Bursa"nın değil, Türkiye"nin tasarım dünyasında söz sahibi olacağını düşündüğünü belirtti.