Başkanı Aygün"ün evinden çıkan 2,5 milyon Euro"ya el kondu

ERGENEKON SAVCISI, 'O PARANIN KAYNAĞI ARAŞTIRILSIN' DEDİ
Ergenekon operasyonu kapsamında 1 Temmuz günü gözaltına alınan ve 14 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün"ün evinde bulunan 2,5 milyon Euro"ya el kondu.

Önceki gün Aygün"ün Beysukent"teki evine gelen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) görevlileri ile polis, savcılık talimatı ile paraya el koyacaklarını bildirdiler.

Tutanak karşılığı paranın teslim alındığı ve kaynağı araştırılmak üzere el konulduğu öğrenildi.

Aygün"ün gözaltına alındığı 1 Temmuz günü bu para kasada bulunmuştu. Aygün paranın bir satıştan elde edildiğini şahsi parası olduğunu belirtmiş ve para tekrar kilitlenen kasada bırakılmıştı. Aygün gözaltına alındıktan sonra, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, ""Sinan Aygün Türkiye"nin önemli işadamlarından. Kendisi inşaat işleriyle uğraşıyor. Geçtiğimiz günlerde Rüzgarlı"da bulunan işyerini sattı. Kasasında para bulunması da çok doğal. Eğer şüpheli bir durum görülürse Maliye bunu araştırır"" demişti.

RÜZGARLI"DAKİ DÜKKAN

Aygün de 14 gün tutukluluğunun ardından yaptığı açıklamada bu paranın kaynağını, babadan kalma dükkanın satışından elde edilen gelir ile kızının düğününde toplanan 30 torba altın olarak açıkladı. Aygün, savcılık sorgusunda da paranın kaynağına ilişkin soru üzerine, “Rüzgarlı Sokak"ta babadan, dededen kalma işyerimiz vardı. O dükkanı sattım. Ayrıca kızımın bir süre önce düğünü oldu. Takılan altınlar 30 küçük torbayı doldurdu. Çocuğun bunları takacak hali yok. Bunun önemli bir kısmını paraya çevirdik. Satılan dükkan ve kızın düğününde toplanan ziynet eşyalarından elde edilen parayı değerlendiremeden bu olaylar oldu"" demişti.

MASAK tarafından el konulan paranın kaynağı ile ilgili araştırma yapılacağı ve Aygün"ün de bu konuda yeniden ifadesine başvurularak, 2,5 milyon Euro"nun kaynağı konusunda bir şüphe görülmediği taktirde iade edileceği öğrenildi.