Mersin Cumhuriyet Savcılığı Akdeniz ilçesine bağlı Arpaçsakarlar Kasabası Sakızören mevkiinde 1993 yılında öldürülen kimliği ve faili meçhul kadın cinayetinin dosyasını Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne gönderdi. Cinayetin aydınlatılması için cinayet masasının deneyimli dedektiflerinden oluşturulan özel ekip cinayette kullanılan tabancanın N.Y. isimli şahsın yaralanması olayında da kullanıldığını belirledi.

Araştırmalar sonucu ise yaralama olayının şüphelisi Hüseyin Akgül'ün 3 ayrı evlilik yaptığı, ikinci evliliğini gerçekleştirdiği Fatma Akgül'ü 11 Mayıs 1993 yılında Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde eceli ile ölmüş gibi göstererek nüfustan düşürttüğünü tespit etti. Arpaç'daki faili meçhul cinayete kurban gittikten sonra kimsesizler mezarlığına defnedilen kadın ile eşi tarafından öldü gibi gösterilip nüfustan düşürülen kadının aynı olmasından ve iki tarih arasındaki 5 günlük süreden kuşkulanan ekipler söz konusu kadının Fatma Akgül olabileceği üzerine harekete geçti.

Çalışmalarını derinleştiren özel ekip söz konusu kadının Ankara'da ikamet eden ancak resmi kayıtlarda gözükmeyen öz oğlu Hüseyin K.'ye ulaştı. Mersin'e getirilen Hüseyin K.'ye faili meçhul cinayete kurban giden kadına ait cesedin fotoğrafları gösterildi. Hüseyin K. fotoğraftaki kadının öz annesi Fatma Akgül olduğunu söyledi. Bunun üzerine kimliği ve faili meçhul cinayete kurban giden kadının Fatma Akgül, şüphelisinin ise eşi Hüseyin Akgül olduğunu belirlendi. Devam eden çalışmalarda Hüseyin Akgül'ün 1993 yılının Ağustos ayında yine Ali Pilor'un öldürülmesi olayının şüphelisi olduğu öğrenilirken aynı silahın aynı yılın Eylül ayında C.K.'nın öldürülmesinde kullanıldığı belirlendi.

Yapılan çalışmalarda 1993 yılının Mayıs ayında Fatma Akgül'ün öldürülmesi, aynı yılın Haziran ayında N.B.A.'nın silahla yaralanması yine aynı yılın Ağustos ayında da Ali Pilor'ın öldürülmesi olaylarını da Hüseyin Akgül'aün gerçekleştirdiği belirlendi. Ali Pilor'u öldürmekten aranan Hüseyin Akgül'ün geçen yıl oy kullanmak için gittiği sandık başında İzmir'de yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.