Keçiören Sanatoryum Caddesinde mantı satan bir lokantada meydana gelen ve güvenlik kameraları tarafından her saniyesi kaydedilen hırsızlık öncesinde sabah saatlerinde gelen bir kişi önce dükkanda keşif yaptı. Mantı yemek için dükkana gelen zanlının yaptığı incelemenin ardından öğleden sonra gelen bir başka kişinin de televizyonun bulunduğu duvarı ve dükkanı incelemesi güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Hırsızlar daha sonra, saat 03.27'de çalıntı bir araçla dükkana gelerek önce çevreyi kontrol etti. Levye ile dükkanın cam kapısını kıran hırsızlar, lokantadaki LCD televizyonu aldı. Hızla dükkandan çıkan hırsızlar, geldikleri araca binerek olay yerinden kaçtı.

Olayı, değerlendiren firma sahibi İsa Uysal, dükkanın üst katındaki evde oturduklarını ve olay anında, dükkandaki alarmın, yönlendirdiği cep telefonu aracılığıyla kendisini uyardığını söyledi. Yaklaşık 1.5 dakika sonra aşağı indiğini belirten Uysal, güvenlik kameraları kayıtlarını incelediklerini ve durumu hemen polise bildirdiklerini kaydetti.

Hırsızların kapıyı kırmaları ve dükkandan çıkmalarının 19 saniye sürdüğünü de söyleyen Uysal, dükkanın sigortalı olduğunu, ancak hırsızların yakalanmasını istediğini kaydetti.

Olayın ardından soruşturma başlatan emniyet görevlilerinin, kamera kayıtlarını inceleyerek zanlıların eşkallerini tespit etmeye çalıştıkları öğrenildi.


aa