19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aydın"da da törenlerle kutlandı. Havanın güzel olması nedeniyle vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törenler, gençlerin hazırladığı bir birinden renkli gösteriler ilgiyle izlendi.
Sabah saatlerinde Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu eşliğinde göndere Türk bayrağı çekilmesi ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan Aydın"daki kutlama törenleri; Aydın Adnan Menderes Stadyumu'nun bakımda olması nedeniyle Aydınspor Mukan Perinçek Stadyumu"nda devam etti. Buradaki törenlere Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Özlem Çerçioğlu, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Aydın protokolünün halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, 19 Mayıs'ın her yıl olduğu gibi bu sene de tüm yurtta coşku içinde kutlandığını söyledi. Büyük Türk milletinin asırlara mal olmuş destanının 19 Mayıs"ta yazılmaya başladığını ifade eden Dindar, tarihe damgasını vurmuş bu anlamlı günün eğitim camiası tarafından her yıl aynı heyecanla kutlandığını kaydetti. Bu günün Anadolu"da yeni bir Türk devletinin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirten Dindar, “Milli birlik ve beraberliğimizi simgeleyen bu günde milli kurtuluş mücadelemizin başlamasının 89"uncu yıl dönümü kutlamalarında bölünmez bütünlüğümüzle, millet olabilmenin getirdiği huzur ve güven içinde, var olmaktan ve yaşamaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. 19 Mayıs sadece bir bayram değil, olumsuz bir çok koşul içerisinde bulunmasına rağmen Atatürk"ün önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatan mazlum bir milletin günüdür” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından törenlerde; öğrenciler tarafından hazırlanan 19 Mayıs ile ilgili şiir ve kompozisyonlar ile Atatürk"ün gençliğe hitabesi okundu. Aydın Belediye Bandosu eşliğinde resmi geçit törenin yapılmasının ardından törenler, çeşitli okullardan seçilen öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve çeşitli gösterilerin sunulmasıyla devam etti. Aydın efelerinin de yer aldığı kutlamalarda, halk oyunları ekipleri ve öğrencilerin dans gösterileri ilgiyle izlendi. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle her hangi bir bayılma vakasına karşın Acil Servis ekipleri tören alanında hazır bekletilirken, sıcaktan korunmaları için vatandaşlara su dağıtıldı.

NAZİLLİ'DE COŞKU HAKİMDİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"nın 89"uncu yıl dönümü Aydın"ın Nazilli ilçesinde de törenlerle kutlandı. Halkın büyük ilgi gösterdiği törenlerde, öğrencilerin hazırladığı bir birinden renkli gösteriler ilgiyle izlendi.
Sabah saatlerinde İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu eşliğinde göndere Türk bayrağı çekilmesi ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan Nazilli"deki kutlama törenleri; Nazilli Şehir Stadyumunda devam etti. Buradaki törenlere AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Ulukaraağaç, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören Kıtasının Nazilli Protokolünün, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.

 

SÖKE'DE EFELİ GÖSTERİ

19 Mayıs Atatürk"ü Anma gençlik ve Spor Bayramı 89"uncu yıl dönümü Söke ilçesinde coşku ile kutlandı. İlçe merkezindeki törenler sabah saatlerinde Atatürk Anıtı"na çelenk sunumu ile başladı. Saat 08.30"da gerçekleşen çelenk sunum töreninde ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların temsilcileri, askeri erkân, okulların öğrenci grupları ve öğretmenler ile askeri kıta hazır bulundu. Çelenk sunum töreni çelenklerin sunulmasının ardında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile son buldu.
Çelenk sunum töreni sonrasında Söke Şehir Stadında gerçekleşen, stadyum törenlerine geçildi. Stadyum törenleri Kaymakam Celil Ateşoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Albay İlker Koçak ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"nin öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Gençlik andı, günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmaların yer aldığı stadyum törenlerinde; halk oyunları gösterileri ve resmigeçit töreni yapıldı. Törende kız ve erkek öğrenci guruplarının hareketli gösterileri ile tribün fon grubunun gösterileri oldukça beğeni topladı. Tribün fon grubunun yazdığı yazılar gösterilere renk ve anlam kattı. Halk oyunları gösterilerinde "Aydın Zeybeği" oynanırken, fon grubunun 'Efeler Diyarı' yazması alkış aldı.