Aydın"da son 8 yıldır deprem konusunda atılan adımlar arasında resmi kurum ve kuruluş binalarının depreme dayanıklılık testleri de yer alıyor. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından yapılan deprem incelemelerinde bugüne kadar depreme dayanıksız görülen 2 okul yıkılıp yerine yenisi yapılırken, bazı pansiyon ve karakolların boşaltıldığı bildirildi. Yapılan denetimlerde depreme karşı güçlendirme yapılması konusunda rapor verilen binalar arasında 6 tane hastane binası olması dikkat çekti.
Son 3 yıldır Aydın"daki resmi kurum ve kuruluşlarında devam eden depreme dayanıklılık incelemeleri neticesinde depreme dayanıksızlığı nedeniyle 2 okul binasının yıkılması kararlaştırılırken, 17 resmi binanın olası bir depreme karşılık güçlendirme yapılması gerektiği ortaya çıktı. Aydın"da depreme dayanıksızlığı dolayısıyla bir karakol ve iki pansiyon boşaltılırken, acil güçlendirilmesi gereken binaların aciliyet durumlarına göre yapılan planlama doğrultusunda güçlendirileceği öğrenildi. Güçlendirilmesi gerekir raporu verilen Aydın Doğum Evi Hastanesi"nin yerine yenisi yapılırken, diğer güçlendirme yapılacak binalarında en kısa sürede tadilata alınacağı bildirildi. Yapılan depreme dayanıklılık testlerinde kesin yıkım kararı olan Aydın Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu ve Aydın İnönü İlköğretim Okulu binaları yıkılarak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından tekrar yapıldı.
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre güçlendirme yapılması gereken binaların güçlendirme projelerinin hazırlanması için hizmet alım işine başlandığı belirtildi. Diğer yandan yapılan incelemeler neticesinde güçlendirme yapılması gerektiği öğrenilen binalar şunlar: Aydın 400 yataklı Devlet Hastanesi, Nazilli Devlet Hastanesi, Söke eski Devlet Hastanesi, Aydın Doğumevi, Nazilli Adnan Menderes Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi, Osman Gazi Ticaret Lisesi C. Blok binası, Cumhuriyet Lisesi Pansiyonu, Çine Endüstri Meslek Lisesi Pansiyon binası, Ortaklar Öğretmen Lisesi Pansiyonu, Soğucak Fatma-Suat İlköğretim Okulu Binası, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu yerleşkesindeki bazı binalar, İncirliova Jandarma Karakol binası ve Lojmanı, Nazilli Vergi Dairesi Hizmet Binası, Aydın Defterdarlık Hizmet Binası ve Karpuzlu Hükümet Konağı binaları.