Kursiyerler, sertifika töreninde hünerlerini sergileyerek onlarca çeşit yiyecek hazırladı. Uygulama derslerinin yapıldığı Öğretmen evinde düzenlenen sertifika törenine Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Tayfun Özkan, kursiyerler ve aileleri katıldı.
Kursta, kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanları yetiştirilmesinin amaçlandığını belirten Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Tayfun Özkan; “Geçtiğimiz yıl açtığımız kursumuzun verimli ve başarılı geçmesi bizim bu yeni kursu açmamıza neden oldu. Kurs öğretmenimiz Hüseyin Tanrıkulu’nun başarılı çalışması ile gıda sektörüne 19 çırak yetiştirdiğimiz için mutluyuz. Kurslarımız, yiyecek içecek hizmetleri alanında sektör deneyimi olan teknisyen ve meslek elemanları tarafından veriliyor. Kurs sonunda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında; Aşçı Çırağı sertifika programını tamamlayan kursiyerler; Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, Kurum mutfaklarında, Kafeterya, bar ve restoranlarda, Yemek fabrikalarında ve Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilecekler. 27 Şubat 2012 tarihinde başlayan Aşçı Çırağı yetiştirme kursumuzda hafta içi her gün eğitim verildi ve toplamda 272 saat sürdü. Kursumuza 20 kursiyerimiz başvurdu ve 4 Temmuz 2012 tarihinde sona eren kursu, 19 kursiyer başarıyla bitirerek, sertifika almaya hak kazandı” dedi.
19 kursiyere sertifikalarının verilmesinin ardından, hünerlerini sergileyen aşçı çıraklarının hazırladığı pasta kesildi. Kermes havasında geçen sertifika töreninde kursiyerler tarafından kurs öğretmeni Hüseyin Tanrıkulu’na çiçek takdim edildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

19-asci-ciragi-mezun-oldu-(2).jpg

19-asci-ciragi-mezun-oldu.jpg