Güngör, 180 muhabbet kuşuna bakabilmek için bir daire kiralamak zorunda kaldı.

Bir okulda otomotiv öğretmeni olan Tufan Göngör (37) ilkokuldayken bir arkadaşının kendisine muhabbet kuşu hediye ettiğini bu yüzden kuşlara olan merakı ve sevgisinin başladığını kaydetti.

Hediye edilen kuşun çiftleşmesi için bir dişi kuş satın aldığını belirten Güngör, "Kuşlarla ilgilendikçe onları sevdim, sevdikçe de her yıl kuşları çoğalttım. Daha sonra bölgesel olarak ve Türkiye genelinde muhabbet kuşlarıyla ilgili yarışmalar düzenlendiğini öğrendim. Bunun için yurt dışından kuşlar getirtmeye başladım. Yarışmalara katıldım ve 3 kez Türkiye birincisi oldum. Girdiğim yarışmalarda aldığım kupaların sayısını bilmiyorum" dedi.
Kuşlara bir bebek gibi baktığını onların her gün suyunu ve yemini değiştirdiğini kendi çocuğu gibi sevgi verdiğine dikkat çeken Güngör, şunları söyledi:

"Kuşlara daha iyi bakabilmek için arkadaşımın evini kiraladım. Sayıları 160'ı bulunca kendi oturduğum evde bakamayacağım için onlara aylığı 300 TL olan bir daireyi kiraladım. Evin iki odasında tamamen kuşlar var. Evden ve okuldan kalan zamanlarımda kuşlarımla geçiriyorum onların sesiyle huzur buluyorum. Onlara bakmak zor değil ama kuşların dili olmadığı için onlara sevginizi hissettirmeniz gerekiyor. Onları hissetmeniz gerekiyor."