En genç tüp bebek annesi olmaya hazırlanan 18 yaşındaki Merve Güvercin "Annelerimizin bizi doğurduğu yaşta bebek sahibi olmak istedik" diyor..

Merve ve Yasin Güvercin çifti, 2007'nin haziran ayında evlendi. Daha çok gençlerdi. Merve'nin evlenebilmesi için ailesinin onayı gerekiyordu. Birbirlerine âşık olmuşlardı ve ailelerini kolayca ikna ettiler. Yasin 27, Merve 17 yaşındaydı. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmayı hayal ediyorlardı. Yalnızca altı ay beklediler. Bebek olmayınca da hemen bir doktora gittiler. Etraflarında kısırlık problemi yaşayan pek çok çift vardı. İncelemeler yapıldı ve erkek infertilitesi (kısırlık) saptandı. Bu soruna karşı doktorlar tüp bebek yöntemini önerdi. Yaşları henüz çok gençti. Doktorlar, tüp bebek önermekle birlikte Merve'nin yaşı nedeniyle, bir iki yıl beklemelerini de istedi. Çift, bu nasihatla yetinmeyip İstanbul'daki pek çok doktora muayene oldu.

İKİZ ERKEK BEKLİYORLAR
Ancak çoğundan aynı yanıtı aldı... Çözüm tüp bebekti. Ama onlar beklemek istemiyorlardı. Tüp Bebek Merkezi'nde bir deneme yapmaya karar verdiler. Merve daha yeni 18 yaşına basmıştı. Çift, son derece kararlıydı. "Bu bizim kararımız itiraz istemiyoruz, daha sonra da aynı yöntem denenecekse neden iki yıl bekleyelim" dediler. Merve ile 28 yaşına basmış olan Yasin, laboratuvar ortamında döllenmeyi izledi. Her şey yolunda gidince çift, evlilikleri daha bir yılı doldurmadan hamilelik haberini aldı. Annenin yumurtalarının son derece genç olması, tüp bebek şansını büyük ölçüde artırdı. Merve Güvercin şimdi 20 haftalık hamile ve iki erkek bebek bekliyor.

'ANNELİĞE HAZIRIM'
Türkiye'nin belki de dünyanın en genç tüp bebek sahibi olan annesi olacak olan Merve Güvercin, bu durumu son derece normal karşılıyor, "Kendimi anne olmaya çok hazır hissediyorum. Annem de beni 17 yaşında dünyaya getirmiş. Çocuklarımı yetiştirebilecek bilgiye ve sevgiye sahibim. Bunun için neden iki yıl daha beklemem önerildi, anlamıyorum" diyor. Babalığa hazırlanan Yasin Güvercin ise etraflarında kendileriyle aynı durumda pek çok çift olduğu için tüp bebek yöntemi konusunda zaten bilgi sahibi olduklarını söylüyor.

SABAH