Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), fon alacaklarının tahsili kapsamında haciz koyarak yurt dışından getirdiği Erol Aksoy'un 18 adet tablosu, gümrük işlemleri tamamlanarak teslim alındı.

Batık İktisat Bankası'nın hakim ortağı Erol Aksoy'dan olan Fon alacaklarının tahsili kapsamında, New York'tan İstanbul'a 20 Kasım 2009 tarihinde getirilen 18 yağlı boya tablo, aralarında bir avukatın da bulunduğu 4 TMSF görevlisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Müdür Yardımcısı Mehmet Çetiner ve Antik A.Ş eksperi Erdoğan Aldoğan tarafından tek tek kontrol edilerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nden teslim alındı.

DOĞANÇAY'IN RESMİ DE VAR

Değer tespiti yapılması üzere Antik A.Ş'ye teslim edilen tablolar için Antik A.Ş aracılığıyla Aralık 2009 veya Ocak 2010 tarihlerinde müzayedeye çıkarılacak. TMSF tarafından ABD'den İstanbul'a getirilen Erol Aksoy'un hacizli tablolarında İstanbul manzaraları ile yerli ve yabancı ressamların soyut resimleri yer alıyor.

Bu eserler arasında, geçtiğimiz günlerde Antik A.Ş tarafından düzenlenen müzayedede 2,2 milyon dolar gibi rekor bir ücretle satılan 'Mavi Senfoni' isimli tabloyu yapan ressam Burhan Doğançay'ın da soyut bir resmi bulunuyor. Bu resmin arkasında yer alan 'Aksoy'a , Burhan' imzası dikkati çekiyor. TMSF tarafından getirilen 18 yağlı boya tablo içinde Selim Turan, Mehmet Melih Devrim Nejat, Zeki Faik İzer ve Hüseyin Bilışık gibi Türk ressamları ile yabancı ressamlara ait 12 eser yer alıyor./yeni şafak