Reyting sonuçları belli oldu! 18 Mart Pazar 2018 reyting sonuçlarında kim birinci oldu? Survivor mı Jet Sosyete mi Savaşçı mı? 18 Mart reyting sonuçlarını açıklanmasının ardından günü zirvede bitiren program hangisi? Her hafta sonu olduğu gibi yine bu hafta sonu da pazar gecesi reyting sıralamasında heyecanlı bir çekişme söz konusuydu. Dizilerin ve televizyon programlarının devam etmesinde adeta bir karar mercii olan reytingler televizyon yapımcılarının hayatında önemli bir yer tutuyor. İşte reyting sıralaması ve dünün kazananı

GEÇEN HAFTA KİM BİRİNCİ OLMUŞTU, BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

18 MART PAZAR REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

Survivor; 18.70 reyting puanıyla TOTAL kategorisinde birinci sırada yer aldı. Savaşçı dizisi de 16.90 puanla ikinci sırada yer aldı. Çocuklar Duymasın dizisi ise 10.77 puan ile 3. sırada yer aldı. Bu hafta AB kategorisinde Survivor 18.49 reyting puanıyla ilk sırada yer aldı. Jet Sosyete ise 15.84 reyting puanıyla ikinci sırada yer aldı.

18 MART 2018 TOTAL'DE SURVIVOR BİRİNCİ



18 MART 2018 AB'DE SURVIVOR BİRİNCİ



18 MART 2018 ABC'DE SURVIVOR BİRİNCİ



REYTİNG NEDİR

Reyting bir programın izleyici oranıdır. Halk ve televizyoncular için değil reklam verenler için ölçülür. Reyting ölçümünün toplumsal bir misyonu yoktur. Amaç hangi zamanda, hangi programı, kimlerin seyrettiğini tespit edip hedef kitleye ulaşmaktır. Televizyonların daha kuruluşlarında belirli bir görüş ve amaçları, ona bağlı olarak da hedef izleyici kitleleri vardır ve pek değişmez. Bu açıdan bakıldığında reyting, televizyoncuların bir meselesi değilmiş gibi görünüyorsa da sonunda televizyon kanalları da birer ticarethanedir. Ayakta durabilmeleri için gelire ihtiyaçları vardır, bu gelirin ana kaynağı da reklamdır.



REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR


Reyting şu şekilde ölçülür: Bölgede yaşayan insanların demografik özellikleri ve sosyo-ekonomik statüleri hakkında ayrıntılı bilgi toplanır. Ardından söz konusu bölgenin yapısını temsil etme yeteneğine sahip ailelerden oluşan bir izleyici paneli oluşturulur. reyting ölçümü yapılması için seçilecek ailelerin bulunduğu şehirlerin 5 yaşın üzerinde olup kentli nüfusa sahip olması gözetilir. (yaklaşık 41 milyon kişilik bir nüfusa karşılık gelir).şu anda yapılan reyting ölçümleri 2201 evde, 2801 rating aleti takılarak yapılmaktadır. ( o evdeki tüm televizyonlara bu aletten takılır) peoplemeter adı verilen bu reyting aletinin özel bir kumandası vardır. bu kumandayla o anda televizyon seyretmekte olan kişi sayısı ve bunların kim olduğu da gözlemlenebilir. (evdeki her aile bireyine bir numara tahsis edilmiştir. örneğin 1 numaralı düğme babanın, 2 numaralı düğme annenin, 3 ve 4 numaralı düğme çocukların gibi. aile bireyleri, televizyon izlemeye başladıkları anda ve izlemeyi bıraktıkları anda kumanda cihazında kendilerine ait düğmeye basarlar. ayrıca 9 dakikada bir “aynı kişiler mi?” sorusu görülür. böylece aile bireyleri izlemeyi bitirme ve başlama anlarında kişisel düğmelerine basmaları konusunda uyarılmış olurlar)