Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 18 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, aday olamayınca partisinden ayrılan isimlere sitem etti. İşte açıklanan adaylar:

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin bazı belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Ali Bilici, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olduğunu açıkladı.

Erdoğan, aday olamayınca partiden ayrılan isimlere sitem etti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Tabi sadece bir belediye başkanı adayı gösterilebiliyor. Aday belirleme sürecinde kılı kırk yardık. Bazı arkadaşlarımızla yola devam etmeme kararı alıyoruz. Ben bu arkadaşlarımdan küsmemelerini ve partiden ayrılmamalarını rica ediyorum. İlk aday oldukları gün aday değillerdi aday oldular sevindiler. Bugün aday olamadılar üzüldüler. Sonra hizmeti bıraktılar. Bu dava arkadaşlığı olabilir mi? Ve çekildiler. Amaçları koltukmuş. Bu koltuk elinden alınınca da çekildiler. Böyle olmaz. Adaylar sadece koltuğu kapmak derdinde olmamalı.

Önemli olan koıltuğun doldurulması değil ülkeye hizmettir. Siyaset sadece belediye başkanı ve milletvekilliği olunca mı yapılıyor. Parti teşkilatlarında yapılan siyaset değil mi? Parti teşkilatlarında yapılan hamallık deyip, başkanlık koltuğuna oturunca "tamam ben yeri buldum" demek mi lazım.

Teşkilatım içinde küskünlük dargınlık istemiyorum. Aynı birlik içinde yola devam etmemiz lazım.

Adana:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Mehmet Ali Bilici olduğunu açıkladı.

Akdeniz Bölgemizinin en büyük illerinden bir tanesi. Bu ilimizi kalkındırıp turizm potansiyelini artırmak için çalışmalar yaptık. 5 yılda 860 milyon TL'lik kaynak aktardık. Raylı sistem projesini hayata geçirdik. 350 derslik yaptık. Sağlık konusunda yatırım bakım onarım ambulans için 170 milyon TL'lik kaynak aktardık.

Yedigöze barajını bitirme aşamasına geldik. İlçelerein içmesuyu sorununu bitiriyoruz. Otoyolların büyük bölümünü tamamladık açılışa hazır.

AYTAÇ DURAK'IN UNUTTUĞU SÖZ

Mevcut belediye başkanı bana aynen şöyle demişti. Şu an başka bir partinin adayı oldu. "Ben son bir dönem de sizinle çalışmak istiyorum demişti. "Bana bu fırsatı verin" diye bu göreve talip oldu.

Ancak şimdi aday belirleme sürecinde kendisiyle görüştüğümde "Ben hatırlamıyorum" dedi. Kusura bakma o zaman ben de bir şeyler var. Biz sizinle ne konuştuysak oradayız dedim. Ve kendisiyle yola devam etmeyeceğimizi ifade ettim. Ömrü nerdeyse belediye başkanlığında geçecek.

Adayımız Mehmet Ali Bilici'dir. Bilici rahmetli Turgut Özal'ın siyasete kazandırdığı bir isimdir.. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz."

İLLERE GÖRE ADAYLAR

Adana B. B.: Mehmet Ali Bilici

Amasya Cafer Özdemir

Bingöl Serdar Atalay

Bitlis Fehmi Alaydın

Çankırı İrfan Dinç

Erzincan Yüksel Çakır

Isparta Hasan Bolaman

Karaman Kamil Uğurlu

Kars Nevzat Bozkuş

Kastamonu Mustafa Gökhan Gülşen

Kırşehir Yaşar Bahçeci

Malatya Ahmet Çakır

Osmaniye Suat Önal

Şanlıurfa Mehmet Oymak

Trabzon Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Yalova Barbaros Bilici

Zonguldak Secaattin Gonca

Hakkari Şükrü Çallı


Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında, partisinin 29 Mart'ta yapılacak yerel secimlere katılacak 2 büyükşehir ile bazı il belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı.


HABER 7