31 yaşındaki Rob Waggett, mucize gibi bir kurtuluş yaşadı.
Kalp krizi geçiren Waggett'in solunumu durdu, ardından kalbi çalışmayı bıraktı ve karısı Dianna gözleri önünde "öldü".
Ambulanstaki acil yardım ekibi, iki çocuk babası adamı geri döndürmeye uğraşmaktan vazgeçmedi. Tam 18 dakika süren müdahalelerin ardından, sonunda Waggett nefes almaya başladı.
Doktorları, insanların solunumları durduktan sonra normalde en fazla dört dakika dayanabildiklerini söyledi. Waggett'in tam 18 dakika sonra hayata dönmesini ise gerçek bir "mucize" olarak değerlendiriyorlar.
Waggett'in grip olduğu şüphesiyle eve erken gelip, hemen yattığını söyleyen eşi Dianna, iki saat kadar sonra kocasının nefes almakta zorlandığını duyduğunu belirtti.

Ancak o kocasına ulaşana dek, Waggett son nefeslerini alıyordu: "Ona veda ettim, sevdiğimi söyledim ve kollarımda ölümünü izledim"
Acil yardımı arayan 29 yaşındaki kadına kocasını ayık tutmaya çalışması söylendi. Yan komşusundan yardım isteyen genç kadın, komşusuyla dört dakika boyunca kalp masajı yapıp, ambulansı beklediler.
Acil müdahale ekibi defibrilatör kullanarak Waggett'a tam altı kez şok uyguladılar, ancak bir türlü hayata döndüremediler.
Dakikalar geçtikçe ümidini yitiren acil müdahale ekibi, son bir kez şok uyguladı ve Waggett sonunda derin bir nefes alarak hayata döndü.
Hastaneye götürülen adam hayata dönse de, doktorları ciddi bir beyin zararı olabileceğini söylediler.
Ancak Waggett üç gün içerisinde hafızasını toparlamayı başardı ve doktorlarını bir kez daha şaşırttı. - milliyet