Eski CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu"nun “2009 yerel seçimlerinde hile yapıldı" iddiasıyla yaptığı şikâyet üzerine, dönemin İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın da aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan ve 3 yıldır devam eden soruşturmanın dosyasını istedi.

Büyükçekmece 1"inci Asliye Ceza Mahkemesi"nce görülen duruşmada, “Görevi kötüye kullanma ve görevi savsama" suçlarından hakkında 4 yıla kadar hapis istenen tutuksuz sanık İbrahim Doğan, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinde bulunan dönemin CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Vecdet Öz ile Eski CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu katıldı. Savunmasında suçlamaları kabul etmediğini ifade eden İbrahim Doğan, "Ben karar merci değilim. Karar merci ilçe seçim kuruludur. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum" dedi.

"AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ MEŞRUİYETİ YOKTUR"
Davaya müdahil olma talebi kabul edilen Vecdet Öz ise ifadesinde, seçim döneminde adaylıktan vazgeçmesi konusunda tehdit telefonları aldığını hatta bir arkadaşının silahlı saldırıya uğradığını belirtti. Ergenekon soruşturması kapsamında evine baskın yapıldığı yönünde hakkında asılsız haberler yapıldığını öne süren asılsız terör örgütü soruşturması asılsız haberler yapıldığı ifade eden Öz, "Jandarmanın fezlekesinde İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan ile eski belediye başkanı yardımcısı arasında geçen telefon görüşmelerinden aralarındaki ekonomik ilişki açıkça anlaşılmaktadır. Seçimlerde 2827 geçersiz oy tespit edilmiş. İncelendiğinde bunların yüzde 90'ı CHP'ye aittir. Oy torbaları İlçe Seçim Kurulu'na ait otobüslerle taşınması gerekirken oy torbaları AKP tarafından kiralanan otobüsle taşınmıştır. Büyükçekmece'de ilçe seçmeni olmayan 392 kişinin bir otelde konakladıkları, paralarının AKP'li belediye tarafından ödendiği ve ertesi gün oy kullandıkları ve sandık kurulunda görev aldıkları tespit edilmilştir. Belediye Başkanlığının bizden çalındığını düşünüyorum ve geri istiyorum" diye konuştu.

"BU PUSULALARIN BENİM ELİMDE NE İŞİ VAR"
Vecdet Öz'ün avukatı Selda Baykal ise elindeki seçim pusulalarını göstererek, "Bunlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından sanığa tam olarak imza karşılığı teslim edilmiştir. Bu seçimde görevi ihmal ve daha büyük birşeyler yoksa bu pusulaların benim elimde ne işi var. Bunu sanık nasıl izah ediyor? Bu görevi ihmal değildir. Suç vasfı değişmektedir. Sanık hakkında tutuklama kararı verilmesini talep ediyorum" diye sordu. Sanık İbrahim Doğan ise, "Oy pusulalarını sandık kuruluna ağzı kapalı şekilde teslim ediyoruz. Avukatın elindeki oy pusulalarının nasıl elde edildiğini bilemiyorum" yanıtını verdi.

"BİN 100 TL MAAŞLA 18 DAİREYİ NASIL ALDINIZ?"
Duruşmada söz alan müşteki avukatı Ethem Baykal, ise sanık İbrahim Doğan'a, "18 daireniz var mı? Bin 100 TL maaşla bu daireleri nasıl aldınız?" diye sordu. Bu soruya sinirlenen Doğan, "Bu sizi ilgilendirmez. Ayrıca o kadar da dairem yok" diye cevap verdi.

Avukat Baykal, davanın aslında "çete davası" olduğunu ve hazırlanan iddianamenin bunun küçük bir parçasını oluşturduğunu iddia ederek, "Ortadaki suç anayasa ve devlete karşı işlenen bir suçtur. Ortada bir çıkar amaçlı suç örgütü vardır. Sanığın da bu örgüt ile bağlantıları resmi takiple belirlenmiştir. Dava 3 yıldır soruşturması süren 2008/12484 sayılı ana dosya ile birleştirilerek özel Yetkili Mahkemelere gönderilmelidir" dedi.

MAHKEME ÇETE SORUŞTURMASI DOSYASINI İSTEDİ
Talepleri değerlendiren mahkeme, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazılarak eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın da aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma dosyasının incelenmek üzere istenmesine, görevsizlikle ilgili talebin ise dosya incelendikten sonra karara bağlanmasına hükmetti. Sanık İbrahim Doğan'ın tutuklanması yönündeki talebi de reddeden mahkeme, duruşmayı 30 Kasım 2011 tarihine erteledi. Müdahil avukatları ise davanın 8 ay sonraya ertelenmesine tepki gösterdi.

"60'A YAKIN ÇETE ÜYESİNİN BİRLİKTE YAPTIĞI FAALİYETTİR BU"
Adliye önünde basın açıklaması yapan Vecdet Öz ise, “Yaklaşık 11 bin silinen oy var silinen oyların yüzde 70"i CHP"nin oyları 3 bine yakın oyumuz geçersiz kabul edildi. Sandığa gitmeden önce altyapısı hazırlanmış bir hile var ortada. İlçe seçim kuruluyla AK Parti belediye başkanı ve 60"e yakın çete üyesinin birlikte yaptığı faliyettir bu. Bunlar seçim suçunu işlemişler, biz bunları belgeleryle ortaya çıkardık. Türkiye"nin genelinde bu rant kavgaları devam etmektedir. Bütün partilerin içine sızmış insanlar vardır bu şekilde. Burada büyük paralar dönmektedir. Beni de tehdit ettiler. Ben bunu da delilleriyle ortaya koydum" dedi. Elindeki oy pusulalarını gösteren Öz, "Biz bunları burada bulunmuş resmi çadırlarda bulduk. Rogar kapakları açılarak içeriye atılmış bizde bunları etrafından bulduk. 2008"de çete davası teknik takibe takılmış, bizim seçimlerde de hile yapıldığı bu şekilde ortaya çıkmış. Beylikdüzü'nde 1041 nolu sandıktaki oyları bir çöpte bulduk. Alınan oylar gerçek değildir devletin organlarını kullanarak, çetelerle işbirliğ yapılarak alınan seçim meşru değildir. Bizim 4 meclis üyemiz daha fazla bu da bu işin açık kanıtı." diye konuştu.