Çin'in Hunan eyaletinde yaşayan anne Feng Xiaohun'un bugünlerde büyük bir sorunu var. Henüz 18 aylık küçük kızı sağlıklı görünüyor ancak hiç doymak bilmiyor. Doğduğunda 3 kilo 500 gram olarak dünyaya gelen Dan Dan bebek, iki aylıkken aşırı kilo almaya başladı. Anne Feng Xiaohun ilk başlarda bu durumdan şüphelenmedi. Bebeklerin bu dönemde kilo alabileceğini düşündü. Ancak aylar geçtikçe Dan Dan bebek kilo almaya devam etti. 12 aylık olduğunda 15 kilo olmuştu.

Kızlarının bir sağlık problemi olduğunu düşünen anne Hunan Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Çünkü Dan Dan bebeğin beş yaşındaki kız kardeşi 13 kiloydu ancak o, henüz 18 aylık olmasına rağmen 21 kiloya çıkmıştı. 18 aylık bebeğinin her öğün, büyük bir tabak pilav yediğini söyleyen anne Feng Xiaobun, çok su içtiğini de belirtti.

Çinli doktorlar da, küçük kızın bu kadar hızlı şekilde kilo almasına anlam veremiyor. 83.5 metre uzunluğunda olan Dan Dan, aşırı kilolu olması nedeniyle hastaneye yatırıldı. Doktorlar, küçük kızın kiloyla ilgili sorununu çözene kadar taburcu etmeme kararı aldı.

KİLO ALMA NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Çinli doktor Zhong Yan, Dan Dan bebeğin aşırı kilo almasının nedenini henüz bulamadıklarını belirterek, organlarından birinin kilo almasına sebep olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Yan, minik bebeğin çok az hareket etmenin sonucu olarak, aşırı kilo almış olabileceğini de belirtti.

ntvmsnbc