Söke Çarşamba pazaryeri alanında açılan 17. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı"nda Tarım Makineleri, Tarım Araçları, arazi taşıtları, tarım iş makineleri, otomobil, inşaat ile ısıtma ve soğutma sistemleri de sergilenecektir. Ayrıca Söke Ticaret Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası tanıtımı ve çeşitli firma tanıtımları da yapılacak.
ETS Tur ve Şekerbank"ın sponsoru olduğu 17. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı"nın saat 18.00"de gerçekleşen açılış törenine Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, MHP"li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, CHP ve MHP İlçe Yöneticileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
SÖGİAD Başkanı Salih Deniz Günal yaptığı konuşmasında; “Bilindiği gibi ekonomimiz tüketime dayalı bir sistem. Bu sistem içerisinde tüketimin ve yatırımların artması ekonomimizi canlandırıyor, güçlendiriyor. Bu nedenledir ki son tüketici ve yatırımcının geliştirilen en son teknolojiyi ve yeni ürünleri tanıması, bunları görerek, yeni tüketim ve yatırımların tetiklenmesi, ekonomimizin krize karşı kırılganlığını azaltmada en önde gelen etken olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda son teknolojinin Sanayi ve Tarım alanında kullanılması çok ciddi maliyet avantajları getirerek, küçülen dünyamızda en önemli ihtiyaçlarımızdan biri haline gelen rekabet gücümüzü yükseklere taşıyor. ” dedi.
Konuşmasında fuar ve panayırların önemine de değinen SÖGİAD Başkanı Salih Deniz Günal; “fuarlar ve panayırlar yeni teknolojilerin, son model ürünlerin sergilendiği ve ilgili kişilere tanıtım fırsatının en üst seviyeye çıktığı platformlardır. Bu bağlamda krizlerden uzak kalmamız yatırımlarımızı daha güçlü ve modern hale getirmek için fuarlar ve panayırlar vazgeçilmezimizdir.
Bu bağlamda beni dinleyen herkesten talebim şudur ki; Ekonomimiz için daha güçlü ve rekabetçi bir Türkiye için lütfen fuarlara katılalım ve ziyaret edelim” diye konuştu.
SÖGİAD"ın kurulduğu 1995 yılından bu yana aktif bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten EGAFED Başkanı ve TÜGİK Genel Sekreteri Efkan Ceylan yaptığı konuşmada; Söke ekonomisinin tarıma sayalı olduğunu ancak tarıma dayalı sanayiye geçemediğini ifade etti. Efkan Ceylan ülkede tarıma aktarılan kaynağın GSMH"Nın sadece %1"i olduğunu vurgulayarak; Türk ekonomisi için en önemli kalemlerden biri olan tarıma verilen desteğin az olmasını eleştirdi.
Yapılan konuşmaların ardından 17. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı"nın açılış kurdelesi kesilerek, ziyaretçilere açıldı. Sabah saat 10.00"dan gece 24.00"e kadar ziyaret edilebilecek fuar 5 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak. Panayır Grup Turkuaz konseri, Ramazan etkinliği olarak orta oyun gösterileri Hacivat ile karagöz, kavuklu ile pi şekar ve meddah gösterileri, Cem Altıntaş konseri gibi etkinliklerle renklenecek.