Nazilli Belediyesi İller Bankasından Kredi kullanarak 17 yıl sonra 2. kez borçlandı ve borçsuz Belediye unvanını kaybetti.
Nazilli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda en önemli gündem maddesi İller Bankasından alınacak kredi ile ilgili başkana yetki verilmesiydi.
17 yıldır iller bankası dahil hiçbir devlet kurumuna borcu olmayan Nazilli Belediyesi, bu nedenle geçmişte bakanlıklardan ''Borçsuz Belediye'' ödülü almıştı.
1994'ten 2005 yılına kadar İller Bankasına borcu olmayan Nazilli Belediyesi, 2006 yılında yeraltı su şebekesini yenilemek için İller Bankası'ndan 850 milyar borç almıştı.
Nazilli Belediye Meclisi projesi hazırlanan Pınarbaşı Düğün Salonu ile Nazilli Lisesi'nin Fen Lisesine dönüştürülmesinin ardından Fen Lisesi öğrenci Yurdunun yapımını Belediye olarak üstlenmesi nedeni ile İller Bankası'ndan kredi kullanılmasını belediye meclis üyelerinin oylarıyla gündemine aldı.
Yapılan görüşmeler sonunda belediye başkanı Haluk Alıcık'a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Nazilli Belediyesi de böylelikle 17 yıl sonra İller Bankasına borçlandı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık borçlanma ile ilgili olarak, ''Fen lisesi Öğrenci Yurdunu ve inşaatını başlattığımız Pınarbaşı düğün salonumuzu 240 günde tamamlayacağız. İller Bankasından bu krediyi elimizde hazır para bulunsun diye çekiyoruz'' dedi.