19 Eylül’de başlayan 2011-2012 eğitim öğretim sezonunun sona ermesi nedeniyle Aydın merkez Mustafa Kiriş İlköğretim Okulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürvekili Abdülgani Yağanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürvekili Abdülgani Yağanoğlu, Aydın genelinde 513 ayrı okulda 161 bin 445 öğrencinin eğitim öğretim sezonunu tamamlayarak karne aldığını söyledi. Aydın genelinde 9 bin 916 öğretmenin görev yaptığına işaret eden Yağanoğlu, “19 Eylül’de başlayan eğitim sezonunu bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında dünyaya yön veren, çağdaş ve güçlü bir Türkiye için hepimize çok büyük görevler düşüyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin ana gayesi olmalıdır. Eğitim sistemindeki tüm unsurlar öğrencinin başarısında etkendir. Öğretmenler gayretleri, yetenekleri, üretkenlikleri ve iletişim kurma becerileriyle öğrencileri etkilerken; velilerde çocuklarına sundukları uygun çalışma ortamı, huzurlu aile yaşamı ve sürekli hissettirdikleri güven duygusuyla çocuklarının başarılarını artırabilirler. Bu bağlamda öğrencilerimizden de beklentimiz kendilerindeki gücün ve yeteneğin farkına varabilmeleri, yaşamlarını ilgilendiren her konuda doğru ve akılcı kararlar alabilmeleri ve aldıkları kararları uygulayabilmeleridir” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan modern dans gösterileri sunuldu. Gösterilerin ardından Vali Al ve protokol üyeleri sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı. Karnelerini devlet büyüklerinin elinde alan öğrenciler büyük bir sevinç yaşarken, protokol ve öğrenciler birlikte fotoğraf çektirdi

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120608aw000339_02.jpg20120608aw000339_07.jpg