Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Orta Vadeli Program'da planlanan yüzde 5-5.5 büyümenin bile, mevcut işsiz stokunu çözmediğini belirterek, yaklaşık 160 bin kişiye istihdam sağlayacak yöntemi açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, istihdam için ekonomik büyümenin mutlaka sağlanması gerektiğini, Orta Vadeli Program'da (OVP) planlanan yüzde 5 - 5.5 büyümenin bile, mevcut işsiz stokunu çözmediğini belirterek, "Esnek çalışma hayatımız olsaydı, bugün yüzde 1 bile büyüsek yaklaşık 50-60 bin kişiye daha fazla iş sağlama imkanımız olacaktı. Esnek çalışma modellerini uygulayabilirsek yaklaşık 160 bin kişiyi daha istihdam etme imkanımız olabilir" dedi.

Dinçer, Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen “Türkiye"de İstihdam Politikası” başlıklı konferansta konuştu. Türkiye'de ulusal İstihdam stratejilerinin belirlenmesi için bir çalışma başlattıklarını, böylece istihdam konusunu çok derinlemesine ve ayrıntılı olarak analiz ettiklerini ve bu sayede çözüm önerileri üreterek ortaya koyduklarını söyledi. Bu yıl ise "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda çalışma yapmaya başladıklarını belirten Dinçer, "Geçen ay bütün uzmanları bilim adamları bir araya gelerek, İş Sağlığı ve Güvenliği'nde çalıştay tertip ettik. Bu yıl sonunda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kapsamlı bir politika uygulamayı ortaya koyacağız" dedi. Dinçer, ilgili bakanlıklar arasında bir araya gelerek istihdam ve mesleki eğitim eylem raporun hazırladıklarını dile getirerek, "Bunun sonuçlarını 2-3 yıl sonra görmeye başlayacağız" dedi.

-“2011'DE 200 MESLEK STANDARDI GELİYOR”-

İlk meslek standardını 2009 Haziran'da yayınladıklarını ve bugüne kadar 294 meslek standardı hazırlandığına dikkati çeken Dinçer, bunlardan 127 standardın Resmi Gazete'de yayınlandığını, 2011 yılında ise 200 meslek standardını hazırlayabilecekleri tahmininde bulundu. Dinçer, bu standartların piyasa ihtiyaçlarına uyumlu meslek standartları olduğu bilgisini verdi.

-“İŞİMİ KAYBEDERSEM, BAŞKA YER İŞ BULURUM GÜVENİNE KAVUŞTURMALIYIZ”-

İstihdam konusunda çoğu zaman iş arayan insanların, belli bir işe sahip olmayı ve o işi emekli olana kadar korumayı öne alan bir eğilim taşıdığına vurgu yapan Bakan Dinçer, bu durumun, bir işte sabit olmayı zorlayan, belki de katılığı artıran yaklaşım tarız olduğunu savundu. Bu konuda daha insanı odaklı yaklaşım sunulması ve zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğu kanaati taşıdıklarını dile getiren Dinçer, insanları, toplumun, piyasanın ve çağın gelecekte ortaya çıkacak meslekleri de hesap ederek, gerekli bilgi ve donatımla eğitilmesi gerektiğini, onları her halükarda, iş bulma güvencesi sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, "Biz, insanı esas almalıyız, "ben işimi kaybedersem, bir daha iş bulamam" endişesi yerine, "işimi kaybedersem, başka bir yerde iş bulurum" güveni ve rahatlığına kavuşturmalıyız.Çalışan insanlarımızın ve iş arayanların önemli bir kısmı, gerçekten de çok uzmanlaşmış bilgi ve tecrübeye sahip olmamasından kaynaklanan bir tedirginliğini sürekli yaşıyoruz toplum içinde. Bu haklı bir endişe, güvenceler o nedenle öne çıkıyor" yorumunu yaptı.

-“İNSANLARA ESNEK ÇALIŞMA MODELİNİN, SAHİP OLDUĞU HAKLARI KAYBETMEK OLMADIĞINI ÖĞRETMELİYİZ”-

İşsizliğin azaltılmasında esnek çalışma modellerinin de önemli olduğunu, esnekliğin ise iş kaybetmek anlamına gelmediğini savunan Dinçer, şunları söyledi: "Bizim insanlara, piyasa esnekleştikçe, sahip olduğu hakları kaybetmeyeceklerini öğretmemiz gerekiyor. Bir yerden işten çıkartılmışsa, İş - Kur'a geldiğinde, başka bir alanda meslek öğrenebileceği kabiliyeti kazandırırsak bu sorunu aşarız. Bu sayede esneklik ile daha fazla istihdam sağlabiliriz" dedi. Dinçer, Norveç'in esnek çalışma modelleri ile işsizliği 2 puan düşürdüğünü belirterek, "ABD'de esnek çalışma modelleri etkin olmasaydı, işsizlik oranı yüzde 20 olacaktı. Esnekliği, bütünü ile yolu kesen bir etki gibi görmemeliyiz. Hangi alanlarda enseklek yapılabilir, bunu tartışmalıyız" dedi.

-“EKONOMİDE YÜZDE 5 BÜYÜME BİLE MEVCUT İŞSİZ STOKUNU ÇÖZMÜYOR”-

Bakan Dinçer, esnek çalışma modellerine ilişkin açıklamasın şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'de istihdamı sağlamak için ekonomik büyümeyi mutlaka sağlamayız. OVP'de ekonomik büyüme yüzde 5 - 5.5 olarak planlanıyor. Bu oranda bile mevcut işsiz stokumuzu çözmede bu büyüme yeterli görünmüyor. Sorunun çözümü için belki radikal tedbirlere ihtiyacımız var. Ekonomik büyümenin bir puan artması, istihdamı yarım puan artırıyor. İstihdam dostu bir ekonomik büyümeye ihtiyacımız var. O nedenle esneklik tedbirlerini artırma zorunluluğumuz ortaya çıkıyor. Esnekliği artırdığımız taktirde bugün yüzde 1 bile büyüsek, yaklaşık 50-60 bin kişiye daha fazla iş sağlama imkanı olacaktı. İşe giriş çıkıp katılıklarını azaltıp, esnek çalışma modellerini uygulayabilirsek yaklaşık 160 bin kişiyi istihdam etme imkanımız olabilir."

-“2012'DEN SONRA VATANDAŞLARI ARTIK AYAĞIMIZA GETİRMEYECEĞİZ”-

Bakan Dinçer, bakanlık olarak evrakları artık elektronik imza ile imzalamaya başladıklarını, kağıtları kaldırdıklarını söyledi. Dinçer, "2011 yılı sonunda hiç kağıdımız kalmayacak, Hepsini bilgisayar üzerinden yapacağız. 2012 yılı sonunda da vatandaşlarımıza hiç bir işimizi ayağımıza getirerek gördürmeyeceğiz" dedi.