Habertürk'teki "3 İnsan, 3 Öykü" programına konuşan Fatoş Güney, "Yılmaz Güney'in hayatına en uzun süre tanık olmuş ve onunla en uzun süre beraberliği paylaşmış tek insan benim" diye konuştu.

Güney'in ne başka bir yoldaşı, ne başka bir arkadaşı, ne bir hapishane arkadaşı, ne dışarıda bir arkadaşı, ne de başka bir kadının olmadığını vurgulayan Fatoş Güney, "Ben onunla 16 sene boyunca sürekli birlikte oldum, onu izledim, her an nabzı elimdeydi. Duvarlar bizi ayırsa bile, hep eleleydik" ifadesini kullandı.

56 yaşındaki Fatoş Güney, Yılmaz Güney'i konu alan bir film projesi üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda Yılmaz Güney'in 12 Eylül döneminde kaybolan filminin izini de süren Fatoş Güney, "Şimdi geriye baktığım zaman bir misyon duygusuyla dünyaya gelmişim ben. Yaptıklarıma baktığım zaman bende bir misyonerlik duygusu olduğunu görüyorum" şeklinde konuştu.

Fatoş Güney, Yılmaz Güney'in çok kötü günlerinde, başına gelen felaketler sırasında onun yanında olmasının, elini tutup destek olmasının kendisine de güç verdiğini belirtti.

Televizyon Gazetesi