AYDINPOST HABER SERVİSİ-Facebook sayfasına ‘ilişkisi yok’ yazdıktan sonra kendini odasına kilitleyen genç kız, daha sonra tüfekle intihar etti. Genç kızın intihar etmeden önce ‘nasılsın?’ diye soran bir arkadaşına son attığı mesajda “Okula gelecek durumumda, sınava girecek durumumda yok” diye cevap yazdığı öğrenildi.

Olay, 10 Ocak günü saat 23.30 sıralarında merkeze bağlı Tepecik Beldesi Sami Gürsoy sokak numara 4’de meydana geldi. İddiaya göre, Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi 10’cu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Özlem Erkin’in, bir süredir arkadaşlık yaptığı aynı okul öğrencisi olan 18 yaşındaki H.G kendisinden ayrıldı. Okuldan çıktıktan sonra annesi Gülten Erkin ile birlikte yaşadığı eve gelen Özlem Erkin, bir süre annesiyle vakit geçirdikten sonra, Facebook sayfasına ilişki durumunu "ilişkisi yok" yaptı. Merak eden sınıf arkadaşı Ö.Ü, genç kızın iyi olup olmadığını telefon mesajıyla sordu. Mesaja cevap veren genç kız, “İyi değilim, okula gelecek durumumda, sınava girecek durumumda yok” yazdı. Saat 23. 30 sıralarında annesine ıhlamur yapan genç kız, daha sonra kendisini odasına kilitledi. Bir el silah sesi duyan anne Gülten Erkin, hemen kızının odasına koştu. Kızını kanlar içinde yerde gören anne sinir krizleri geçirdi. Komşuların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç kızın olay yerinde can verdiğini belirledi.

ÖZLEM SINIFTA BİZİ BEKLİYOR

Ambulansla Aydın Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılarak otopsi yapılan genç kızın ölümü ile şoke olan arkadaşları okulda toplandı. “Özlem, bizi sınıfta bekliyor” diyerek gözyaşı döken arkadaşları daha sonra Tepecik Beldesi’ndeki cenaze törenine katıldı.

ANNESİ AYAKTA ZOR DURDU

Av tüfeği ile yaşamına son veren genç kızın annesi Gülten Erkin, kızının tabutu omuzlarda taşınırken, “Sen benim meleğimdin, arkadaşların burada sen neredesin?, Sen hayat doluydun, bunu nasıl yaptın?” diyerek ağıt yaktı. Genç kız, arkadaşları ve yakınlarının gözyaşları arasında Tepecik Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ANNE VE BABA AYRILMIŞ 
 
Derslerinde başarılı ve arkadaşları tarafından da sevilen bir öğrenci olan Özlem Erkin'in ölüm haberini alan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Bir süre önce eşinden boşanan ve kızıyla yaşamaya başlayan Gülten Erkin'in, her hangi bir tehlikeye karşı evde tüfek bulundurduğu öne sürüldü. 
 
YETİŞTİRME YURDUNDA BÜYÜMÜŞ 
 
Özlem Erkin ile aynı sınıfta eğitim gören eski erkek arkadaşı H.G'nin (18) yetiştirme yurdunda büyüdüğü ve 18 yaşını doldurunca da yurttan çıkartıldığı, bunun üzerine de arkadaşlarıyla ev kiraladığı ortaya çıktı. H.G'nin dün okulda görüştüğü Özlem Erkin'e, ayrılmak istediğini söylemesinin ardından talihsiz kızın ağlayarak eve gittiği öğrenildi. 
 
ARKADAŞLARIN İFADELERİNE BAŞVURULACAK 
 
İntiharın ardından jandarma soruşturma başlatırken, çoğu yaşı küçük olan Erkin'in arkadaşlarının savcılık tarafından ifadelerine başvurulacağı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

(Murat UÇKAÇ-Cem ULUCAN)

1101aydin01-(1).jpg

1101aydin01-(3).jpg

1101aydin01.jpg

1101aydin01-(2).jpg 1101aydin01-(4).jpg