Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde oturan D.E.’nin, 2 yıl önce 16 yaşındayken muayene için gittiği hastanede 7 aylık hamile olduğu ortaya çıkınca, sevgilisi 18 yaşındaki A.B., tutuklandı.

15 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan A.B., evleneceğini söylediği D.E. ve ailesinin şikayetçi olmaması üzerine tahliye edildi. Tutuksuz yargılanması süren A.B.,"Ağustosta askere gideceğim. Gelince evleneceğiz" dedi.

150620121038403440536_2.jpg12 Şubat 2010’da rahatsızlanarak Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan D.E.’nin yapılan muayenesinde 7 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Doktorun durumu polise bildirmesi üzerine ifadesi alınan D.E., sevgilisi A.B. ile isteyerek ilişkiye girdiklerini söyledi. O zaman 18 yaşında olan A.B., gözaltına alındı. A.B., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. A.B. hakkında, ’Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılırken, D.E., 2 ay sonra bebeğini dünyaya getirdi.

Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davada, D.E. ile evlenmeye karar veren sanık A.B., ailenin de şikayetçi olmaması üzerine tahliye edildi. Tutuksuz yargılanması devam eden sanık A.B., sevgilisi D.E. ve ailesinin de hazır bulunduğu duruşmada dün yeniden hakim karşısına çıktı.

’ONU SEVİYORUM’

Duruşmada, D.E.’nin olay tarihinde 15 yaşını doldurduğu yönündeki Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Hakimin, kızının yaşını nüfusa zamanında yazdırıp yazdırmadığını sorduğu baba F.E.,"Kızım doğduğunda ben askerdeydim. Doğumundan 5 ay sonra kendisini nüfusa yazdırdım. Sanıktan da şikayetçi değilim" dedi. D.E. de sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. D.E., "Askere gidecek. Gelince evleneceğiz. Onu seviyorum" diye konuştu.

Sanık A.B. de hakimin, ’Kızla evlenecek misin?’ sorusuna, "Evet. Ağustos ayında askere gideceğim. Gelince evleneceğiz" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın, reşit olmayan mağdurla cinsel ilişki eylemini gerçekleştirse de ailenin şikayetçi olmaması, mağdurun da olay tarihinde 15 yaşını doldurması nedeniyle açılan kamu davasının düşürülerek beraatine karar verilmesini talep etti. D.E.’nin avukatının davadan çekildiğini belirtmesi üzerine kararı açıklamayan mahkeme, yeni bir avukat atanması için baroya yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Sanık A.B., D.E. ve ailesiyle birlikte adliyeden ayrıldı.