Olayla ilgili 15 kişi gözaltına alınırken 8 kişi aranıyor. Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, annesi ve babası ayrı yaşayan A.E. isimli 16 yaşındaki kız çocuğu 3 ay önce sosyal paylaşım sitesi olan facebook'tan M.E. isimli bir kişiyle tanıştı. 
 
Kısa sürede sevgili olan ikili görüşmeye başladı. A.E. 22 Ağustos günü de evden ayrılarak M.E.'nin yanına kaçtı. M.E. kız çocuğuyla birkaç gün birlikte olduktan sonra arkadaşlarını arayarak elinde kız olduğunu söyleyip çocuğu onlara verip kayıplara karıştı. Kız çocuğu erkek arkadaşı tarafından başkalarına sunulduktan sonra 16 gün içinde 23 kişinin tecavüzüne uğradı. Kız çocuğuna tecavüz eden ve uyuşturucu sattırmaya çalışan 22 kişi, kızı erkeklere pazarlamaya da başladı. Para karışlığı kız çocuğunu satmaya başlayan zanlılar, bir kişiye 5 bin TL karşılığında kızı satmaya karar verdi. Bu arada kızın ailesi polise kayıp ilanı verdiği için polis kızı aramaya başladı. Polis, kız çocuğunun Dumlupınar, Yenibey ve Barboras Mahallesi'nde gençler tarafından pazarladığını öğrendi.
 
Polisin baskın yapacağını anlayan erkekler korkutuğu için çocuğun babasını telefonla arayarak 6 Eylül 2011 günü Çakmak Caddesi'nde kızı babasına teslim etti. Kız babasıyla birlikte Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gelerek şikayetçi oldu. Polis psikiyatr eşliğinde kız çocuğunun ifadesini alarak düğmeye bastı. Eş zamanlı 15 ayrı noktaya yapılan operasyonda 3'ü çocuk 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulanırken hepsi kız çocuğuyla ilişkiye kendi isteğiyle girdiklerini tecavüz etmediklerini ileri sürdü. 
 
Zanlılar sorgulamalarının ardından "küçük yaştaki kıza tecavüz, alıkoyma" suçlarından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında zanlıların "Bizim gözaltına alınmamız insan haklarına aykırı" demesi dikkat çekti. Bu arada, polis kız çocuğunun evden kaçmasına neden olan M.E. ile birlikte kıza tecavüz eden 8 kişiyi bulmak içinde geniş çaplı araştırma başlattı. Annesi ve babası ayrı olan çocuğa da devlet sahip çıkarak kadın sığınma evine yerleştirildi. Kız çocuğu burada psikologlardan yardım aldığı öğrenildi.