Fethiye'nin Kumluova Beldesinde hamile kalan 16 yaşındaki A.A.G. isimli genç kız evin banyosunda dünyaya getirdiği kız bebeği ölünce evin odunluk bölümüne attığı iddia edilmişti. Doğum sırasında kan kaybı yaşayan genç kız Ambulansla hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile hastaneden taburcu olduğu gün Adliyeye polis nezaretinde getirilerek ifade verdi.

İddialara Göre; Fethiye'nin Kumluova Beldesi'nde serada ailesi ile birlikte ortakçı olarak çalışan 16 yaşındaki A.A.G. kimliği öğrenilemeyen bir kişiyle girdiği cinsel ilişki sonucu hamile kalınca kimseden habersiz evin banyosunda 8 aylık olan bebeği tek başına doğurmaya çalıştı. Düşük yaptığına inanan A.A.G bebeği evin odunluk bölümüne attı. Annesi tarafından fark edilen, genç kız devamlı kan kaybetmesi nedeniyle hemen ambulans ile Fethiye Devlet Hastanesine getirildi.

Bebeğin cesedini de yanında getiren aile bebeği morga bıraktı. Hastane yetkilileri olayı Cumhuriyet savcılığına bildirirken 16 yaşındaki A.A.G Fethiye Devlet Hastanesi kadın ve Doğum servisinde müşahede altına alındı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma bebeğin ölüm nedenini şüpheli bulunca, Devlet Hastanesi Morgunda ön inceleme yaptıktan sonra 2,5 Kilo ağırlığındaki bebeği ölüm nedeninin araştırılması için İzmir Adli Tıpa gönderdi. Fethiye Cumhuriyet Savcısı anne A.G ile Baba M.A.G'nin ifadelerine başvururken, olayla ilgili olarak Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanan 16 Yaşındaki A.A.G taburcu olunca Fethiye Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Çocuk Bürosu ekipleri tarafından Fethiye Cumhuriyet Savcılığına getirilip ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İzmir Adli Tıpa Gönderilen 2,5 ağırlığındaki ölü olarak doğduğu iddia edilen bebekte Fethiye'ye getirilip morga konuldu. Olayla ilgili Soruşturmanın Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma tarafından sürdürüldüğü kaydedildi.