Britanya"da 16 yaşındaki Bradley Cooper cinsiyet değiştirecek en genç vaka olmaya hazırlanıyor. Bradley"in bu isteği çok genç olduğu için büyük tepkilere yol açsa da sigorta kurumu NHS bu isteği kabul etti. Uzmanlar çok genç yaşta böyle bir ameliyat kararının verilmesinin doğru olmadığını söylese de 16 yaşındaki genç, bu ameliyata hazır olduğunu belirtiyor.

Daha önce ameliyat olan kişilerden de olumsuz tepkiler alan genç çocuğun şu an çok genç olduğu için doğru karar veremeyeceği konusundaki endişeler ise sürüyor. 12 yaşından beri kadın kıyafetleri giyindiğini söyleyen Bradley, “Bu paranın daha iyi yerlere harcanması gerektiğini düşünenler olduğunu biliyorum. Fakat bu benim hayatım ve yıllarımı böyle harcamak istemiyorum” diyor.

Bradley"in annesi Elaine ise “Piyangodan para çıksa ilk yapacağım şey oğlumun ameliyat olması olurdu” diyerek bu konuda Bradley"e destek veriyor.

Dünyanın en genç vakası Almanya'daydı

Psikologlar tarafından da incelenen Bradley"in ameliyat için uygun olduğuna karar verildi. Britanya"da bugüne kadar yapılan cinsiyet değiştirme ameliyatlarının en genci 18 yaşına girmeden hemen önce ameliyat olan bir genç kızdı. Dünyanın en genç cinsiyet değiştiren ismi ise 16 yaşındaki Alman genç Kim Petras olmuştu. / hürriyet