Şu anda henüz evlenmemiş 3 çocuğu daha olduğunu belirten Seviye Akkalay, 10 yıl sonra torun sayısının üçlü rakamlara ulaşacağını belirtti.
Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çok çocuk yapmanın doğru olmadığını sonradan anladığını belirten Akkalay, “Kendimiz yanlış yaptığımız için çocuklara da bir şey diyemiyoruz. Bazı torunlarımın adını bile hatırlamakta güçlük çekiyorum. Bayramlarda da torunlara karşı mahcup oluyoruz” dedi.
Eskiden Romanlarda kız çocuklarının çok çabuk evlendiğini, şimdi yavaş yavaş bu yanlış geleneğin yok olmaya başladığını ifade eden Seviye Akkalay, 14 yaşında evlendim. 17 yaşında anne oldum. Ondan sonra nerdeyse her yıl birer çocuğumuz oldu. 16 çocuğumdan 15"i hayatta. Şu anda 62 torunum var. Her yıl bu rakam artmaya devam ediyor. Bu gidişle torun sayısı 100"ü geçecek. Bayramlarda ne yapacağım ben onu düşünüyorum. En azından bayramlarda bana yardım etsin” dedi.
“GENÇLER BİZİM GİBİ YANLIŞ YAPMASIN”
Evliliğin meyvesi olan çocuğun çok güzel bir nimet olduğunu, ancak bu çocuklara düzgün bir şekilde yetiştirmenin daha önemli olduğunu ifade eden Seviye Akkalay, “55 yaşındayım, 17 yaşından buyana hayatım çocuk büyütmekle geçti. Biz cahilliğimizden ve bir şey bilmediğimizden yaptık ama gençlerin dikkatli olmasını istiyoruz. Şu anda çocuklarımın 12"si evli. Artık sayıyı şaşırır oldum. İhtiyarlayınca aklım başıma geldi ama, iş işten geçti. Biz yanlış yaptık, ama genç bizim gibi yanlış yapmasın. Çocuk çoluk bakmaktan 38 yıldır deliksiz uykuya hasretim” dedi.