Alman mahkemesinin Deniz Feneri davasında ""Türkiye"deki asıl suçlular"" dediği Zekeriya Karaman ile Zahid Akman"ın şirketlerine 159 milyon liralık ihale verildiği ortaya çıktı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Zekeriya Karaman"ın firmalarının İstanbul Belediyesinden aldığı ihaleleri açıkladı. Yazıcı, CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç"in bu konudaki soru önergesini cevaplandırırken, ihaleler konusunda şu bilgileri verdi:

"Sayın Zekeriya Karaman"ın ortağı, eski ortağı ya da yönetim kurulu üyesi olduğu firmalar, Kamu İhale Kanunu kapsamında İstanbul Büyükşehir belediyesinden, sanat ve meslek edindirme kurslarının açılması ve organizasyonu hizmet alımı işini 2004-2009 arasında pazarlık ya da açık ihale usulleri ile almıştır. İstanbul Darülaceze Müdürlüğünün dört aylık sakin bakım hizmet işini de pazarlık usulü ile almıştır. Bu ihaleler için toplam 159 milyon 714 bin 957 lira ödenmiştir.""



9 GÜNDE 20 MİLYON FARK…

Önerge sahibi Kamer Genç ise ""İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi kursu (İSMEK) açmaktadır. Bu ihaleleri 2004 yılından bu yana Zekeriya Karaman"ın şirketleri alıyor"" dedi ve şunları söyledi:

""2006"da Beyaz Holding bünyesinde Atlas Pazarlama Şirketi, 2007 de Merkezi Eğitim ve Organizasyon Şirketi (%75 Beyaz Holding), 2008 de Etkin Eğitim ve Organizasyon Limitet Şirketi almıştır. Beyaz Holding ortakları Mustafa Çelik, Zekeriya Kahraman, Aykut Zahid Akman, Mehmet Gürkan, İsmail Karahan"dır. Kartal Çocuk Bakımevi ihalesi işini de Mepa -Medya Pazarlama Şirketinin sahibi Zekeriya Karaman 23 Şubat"ta 31 milyon liraya alıyor. Sonra iptal ediliyor ve ikinci ihaleyi aynı kişi, 4 Mart günü 11 milyona alıyor. Zekeriya Karaman"ın oğlu ile Tayyip Bey"in oğlu bacanaklar. İstanbul Belediyesindeki birçok ihaleyi Zekeriya Karaman"ın şirketleri alıyor. Beyaz Holding"in devlete halen 2 milyon lira da borcu var."" (Gazeteport)