Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, 25 adet I-b grubu maden, 844 adet II. grup maden, 5 adet III. grup maden ve 652 adet IV. grup maden sahası olmak üzere toplam 1526 adet sahayı ihale edilmek üzere aramalara açacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 3213 sayılı Maden Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca, hukuki durumları sona eren toplam bin 526 adet saha bugün ilan edilerek aramalara açılacak.

Söz konusu sahaların ili, ilçesi, maden grubu, koordinat dökümleri, alanları ve ihale tarihlerini içeren listeler, Genel Müdürlük ve Genel Müdürlük internet sayfasında en az iki ay süre ile ilan edilecek.

Bu sahalar için başvurular, sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte 13.30-14.00 saatleri arasında Maden İşleri Genel Müdürlüğü, konferans salonunda ihale komisyonuna doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

İhale şartnameleri, ihale saatinden önce ücret karşılığı Genel Müdürlüğün İhale Bölümü'nden temin edilebilecek.

Başvurular, Maden İşleri Genel Müdürlüğünce değerlendirildikten sonra ilan süresi içinde hiç başvuru yapılmayan sahalar, ihale gününü takip eden ilk iş gününde aynı grup maden için aramalara açık hale getirilecek.

Ancak, işletme ruhsat safhasında hukuku sona eren sahalar ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından görünür rezervi belirlenerek Genel Müdürlüğe devredilen sahalara müracaat olmaz ise tekrar ihale edilecek.

Bir sahaya bir ya da birden fazla müracaat yapılmışsa ihalesi ilan edilen tarih ve saatte Maden İşleri Genel Müdürlüğü, konferans salonunda yapılarak sonuçlandırılacak.