Valilik toplantı salonunda düzenlenen tevcih töreninde konuşan Sakarya  Valisi Ahmet Hamdi Nayir, şehitlik ve gaziliğin en önemli rütbelerden biri  olduğunu söyledi.

Bu topraklar üzerinde hür ve özgür şekilde yaşanmasının, mukaddesat ve  namusların korunmasının, minarelerde ezanların okunmasının, gönderlerde  bayrakların dalgalanmaya devam etmesinin bir bedeli olduğunu vurgulayan Nayir,  "Bütün bunların hepsini, uzun yıllardan beri bu uğurda canlarını veren  şehitlerimize ve yine canlarını vermeye hazır olduğunu gösteren gazilerimize  borçluyuz." dedi.

Devletin bu büyük rütbeye karşılık devlet övünç madalyası verdiğini  dile getiren Nayir, sözlerini şöyle sürdürdü:

  "Millet olarak bu coğrafyada kalmanın bedelini ağır şekilde ödüyoruz,  ödemeye de devam edeceğiz. Bu toprakların görmüş olduğu en büyük ihanet 15  Temmuz'da gördük ki bu topraklara sahip çıkma azmimiz ve irademiz sürekli  yenilenmekte ve devam etmekte. Şehit ve gazilerimizle bunu bir kez daha göstermiş  olduk. O akşam sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, basireti ve ferasetiyle ve onun  tam istediği şekilde halkın da sahip çıkmasıyla bu toprakların sahipsiz olmadığı  ve milli iradeye sahip çıkıldığı bir kez daha gösterilmiş oldu."

Şehit yakınları ve gazilerin mali, sosyal ve istihdam haklarına  yönelik çalışmaların devam ettiğini fakat bunları bu işin karşılığı olarak  düşünmediklerinin altını çizen Nayir, "Bu topraklarda kalmanın bedeli olarak bu  duyguyu yaşatmak için var gücümüzle yeni yetişen nesle şehitlik ve gazilik  makamlarının duygusunu, kıymetini aktarmak durumunda olduğumuzu biliyoruz,  gayretimiz de o yönde. Aramızda bulunan gazilerimize ilimiz ve ülkemiz adına  şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Vali Nayir, daha sonra 15 Temmuz gazileri Tarkan Boz ve Muhlis Sefa  Bayraktar'a, devlet övünç madalyası ve beratını takdim etti.

Kur'an-ı Kerim okunan törene, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem Yüce, vali yardımcıları Mehmet Fatih Çiçekli ve Abdul Rauf Ulusoy, Garnizon  Komutan Vekili Albay Osman Tek, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Emniyet  Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Aile, Çalışma ve  Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve  Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak, Türkiye Muharip Gazileri  Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, kurum temsilcileri ve 15 Temmuz  gazilerinin aileleri katıldı.