Kasım ayının ilk yarısında kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı sistem geçişlerinin öngörüldüğü bildirildi. AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, 1-15 Kasım tarihleri arasında yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin, Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç sistemleri ile buna bağlı sistemsel yağışların etkisinde kalması bekleniyor.

HAVA DURUMU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN...

1-3 Kasım tarihleri arasında, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz bölgelerinin aralıklı yağmurlu geçmesi bekleniyor.

4-8 Kasım tarihleri arasında, yurdun batı kesimlerinin, Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Ege, Akdeniz, Marmara bölgeleri ile iç kesimlerde sonbahar mevsimine uygun yağmur ve sağanak şeklinde yağış olacağı tahmin ediliyor.
8-15 Kasım tarihleri arasında ise Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yağışlı sistemlerin, yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde yağışlara neden olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklığının, periyot boyunca kuzey kesimlerde kasım ayı normallerinin altında, güney ve iç kesimlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

ÇİFTÇİLERE UYARI

Yetkililer, 1-15 Kasım tarihleri arasında yapacakları zirai faaliyetlerinin planlamalarında meteorolojik tahminleri göz önünde bulundurmaları konusunda çiftçileri uyardı.

Yetkililer ayrıca, çiftçilerin, kurum tarafından yayınlanan günlük ve haftalık zirai tahmin bilgileriyle, zirai meteorolojik uyarıları, faaliyetlerinin her döneminde takip etmelerinin yararlı olacağını ifade ettiler.