Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezindeki Türkiye ile birlikte 15 ülkede faaliyet gösteren Media Markt'ın 2'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle, çeşitli etkinlikler ve bu güne özel kampanyaların uygulanacağı günler öncesinden kentin farklı noktalarındaki ilan tahtaları ve gazete ilanlarıyla duyuruldu.

Haberi gören vatandaşların günün ilk ışıklarıyla mağazanın önünde yığılmaya başlaması nedeniyle, yetkililer izdihamı önlemek için tekli sıra haline gelmesini sağladı. Açılış saatinden dakikalar öncesinde mağaza önünde beklemeye başlayan vatandaşlar, mağazanın anlaştığı bir organizasyon şirketince hazırlanan poğaça, çay ve kahve ikramından yararlandı.

Saat 06.00'da kapılarını aralayıp müşterilerini almaya başlayan iki katlı mağazada kısa sürede ürünler satın alınmaya başladı. Özellikle cep telefonu ve bilgisayar reyonlarındaki yoğunluğun arttığı gözlendi.

Reyonlarındaki tüm ürünün belirli stoklarla satışa sunulduğunu belirten yetkililer, 270 TL'ye satılan Nokia 6310'un bugüne özel olarak 222 TL'ye satılacağının duyurulmasının ardından stokta bulunan 250 ürün, yaklaşık 15 dakikada satıldı. Bazı vatandaşların bu üründen 4-5 tane alıp kucağında taşıyarak, başka reyonlardaki ürünleri incelemesi ise dikkati çekti.

Bilgisayar reyonlarında ise en çok ilginin fiyatı 999 TL'den 699 TL'ye indirilen Exper marka dizüstü bilgisayarında olduğu gözlendi.

Öte yandan 499 TL'den 349 TL'ye düşen İndesit çamaşır makinesi, 279 TL'den 199 TL'ye düşen LG marka LCD ekran, 649 TL'den 499 TL'ye düşen Sony video kamera ve 99 TL'den 69 TL'ye düşen çanak anten ve uydu seti ilgi gören diğer ürünler arasında yer aldı.

Alışverişlerini tamamlayanların kasalarda da uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü./sabah