Aydın'da omurgası açık doğan ve beyninde sıvı toplanan 15 aylık Aleyna 8 kez ameliyat oldu, ancak sağlığına kavuşamadı. Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Anne Derya Çınaklı, "Kızımın sağlığına kavuşması için her gün dua ediyorum" dedi.

Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Aleyna Çınaklı doğuştan Spina Bifida ve Hidrosefali hastası. 38 yaşındaki Derya ve 48 yaşındaki Hüseyin Çınaklı, ikinci çocukları olan minik Aleyna için çırpınıyor. Babası gündelik işlerde çalışan minik Aleyna'nın tedavisi yeşil kartla yapılmaya çalışılıyor.

"DAHA KAÇ KEZ AMELİYAT OLACAĞINI BİLMİYORUZ"

58.20111210113533.jpg

Hastanede kendilerine iyi davranıldığını ifade eden anne Derya Çınaklı, Aleyna'nın durumunu şöyle anlattı: "Doğduğunda omurgası açıktı. Sinirlerle beyin arasında düzgün bağlantı olmadığı için felçli durumda. Ayrıca beyinde sıvı toplaması olarak bilinen hidrosefali hastası. Başına sıvıyı tahliye etmek için şant adı verilen iki cihaz takıldı ama hiçbir zaman tam çözüm olmayacak"

Minik kızının sağlığına kavuşmasını isteyen anne Çınaklı, "Tek isteğim kızımın yaşaması. Daha kaç kez ameliyat olacağını bilmiyoruz. Doğduğundan beri hastanedeyiz. Kızımın sağlığına kavuşması için her gün dua ediyorum" diye konuştu.

Aleyna'nın ameliyatını gerçekleştiren Aydın Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Galip Kemal Cengiz, minik kızın tam anlamıyla iyileşmesinin güç olduğunu belirtti. 

Fotoğraf: Cem Ulucan