Liman, Gemi, Tersane Yapı ve Onarım İşçileri Sendikası’ndan (Limter-iş) yapılan açıklamaya göre, Sefine Tersanesi’nde kadrolu olarak çalışan ve soyadı belirtilmeyen Yalçın adlı bir işçi, önceki gün bir kuru yük gemisi havuza yanaştırılırken kopan donanım halatının çarpması sonucu öldü. Limter-İş’in açıklamasında, “Gemi halatı babaya bağlandıktan sonra halat mahali boşaltılmış olsaydı kopsa bile bir iş kazası yaşanmayacaktı” denildi. 
 
Altınova’daki tersaneler bölgesi üç yıl önce faaliyete başladı. Bölgedeki ilk kaza 18 Nisan 2008’de meydana geldi. Yaşar-San Tersanesi’nin inşaatında çalışan 18 yaşındaki Hakan Oğuz adlı işçi yüksekten düşerek öldü. 12 Eylül 2008’de, 16 yaşındaki temizlik işçisi Muharrem Ceylan, elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 
 
Cemre Tersanesi’nde 26 yaşındaki Sinan Durhan, 21 Mart 2010’da gemi tankına düşerek öldü. 5 Nisan 2010’da, Kalkavan Tersanesi’nde taşeronda montaj işçisi olarak çalışan 36 yaşındaki İsmail Çakır, vinçteki hurda kazanının başına düşmesi sonucu öldü. Aynı tersanede bir işçi ağır yaralanırken 28 yaşındaki Cemil Kaya da gemi üzerindeki tankerin inşası sırasında menhol (güverteden gemiye iniş yolu) kapağından ambara düşerek öldü. 
 
Tüm tersanelerde kaybedilen işçi sayısı ise 144 oldu.