Nazillili pehlivanlar ilk kez katıldıkları yağlı güreşlerde çeşitli dereceler elde ederek izleyiciden bol alkış aldılar.
Nazilli Esat Ergüler Spor Tesislerinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri renkli geçti. Türkiye"nin değişik bölgelerinden ve kulüplerinden güreşlere katılan toplam 140 pehlivan, Nazilli"de güreş arenasında kıran kırana mücadele ettiler. Kırkpınar başpehlivanı Ahmet Taşçı, güreşlerde sakatlandığı için güreşlere veda etti. Güreşlerde dereceye giren güreşçiler madalya ile ödüllendirildiler.
Nazilli Belediyesi tarafından organize edilen güreşlere AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Valisi Mustafa Malay, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Ulukaraağaç, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Eski Belediye Başkanı Esat Ergüler, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve binlerce güreş sever izledi.
Nazilli"de yapılan baş güreşlerinde toplan 13 başpehlivan güreş tutarken Türkiye"nin 2 kez Kırkpınar Baş Pehlivanı olan ve Kırkpınar"a ölmeden heykeli yapılan ilk pehlivan unvanını elinde bulunduran Ahmet Taşçı, güreş sırasında sol ayağını protokol tribününün demirlerine çarparak şanssızlığının kurbanı oldu ve sakatlandı. Doktor kararı ile güreşlerden çekilmek zorunda kaldı.
Yapılan güreşlerde Baş güreşlerinde finalde güreşen Gökhan Arıcı, rakibi Sezgin Yüksel"i yenerek Nazilli"nin ilk başpehlivanı oldu.
Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, güreş şenliklerinin ilki olmasından dolayı katılımın beklediklerinden az olduğunu vurguladı. Kaplan “Nazilli Belediyesi olarak halkımıza ve gençlerimize tüm spor dallarını sevdirmek istiyoruz. Özellikle de ata sporumuz olan Yağlı Güreş sporumuzu ilçemizde yaygınlaştırmak ve geliştirmek istiyoruz. Bunun içinde Belediye olarak şu anda 1.Yağlı Pehlivan güreşlerimizi yapıyoruz. Geleneksel hale getirerek her yıl düzenleyeceğiz. Söz veriyorum; Nazilli Türkiye"nin ikinci Kırkpınarı olacaktır” dedi.
Güreş ağalığının da yapılan açık artırmada 15 bin YTL ile Başkan Aytekin Kaplan, ağa seçildi.