Antalya'nın Alanya İlçesi'nde garsonluk yaparken 1998 yılında askere giden Muhittin Özsüren, ailesi tarafından kına yakılarak asker ocağına uğurlandı. Muhittin Özsüren, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde temel askerlik eğitiminden sonra izin kullanmadan Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki usta birliğine teslim oldu. Daha sonra Gelibolu Orduevi'nde garson olarak görevlendirilen Muhittin Özsüren'den ailesi bir daha haber alamadı.

Anne Aysel Özsüren, bir süre haber alamadığı oğlunun birliğini 29 Ağustos 1998 tarihinde telefonla aradığını ve kendisine oğlunun firar ettiğinin söylendiğini belirtti. Israrla sormasına rağmen firar olayıyla ilgili kendilerine detaylı bilgi verilmemesi üzerine eşi 62 yaşındaki Yaşar Özsüren'in Gelibolu'ya gittiğini dile getiren Aysel Özsüren, "Eşim Gelibolu'da oğlumun komutanlarıyla görüştü. Orada eşime oğlumun bıraktığı iddia edilen 'ölümden ve dirimden kimse sorumlu değildir' yazılı not gösterilmiş. Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı da oğlumun firar ettiği kanaatine vardı" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN YARDIM İSTEMİŞLER
Aysel Özsüren, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Alanya ziyaretinde ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyaretleri sırasında kendilerinden yardım istediği halde bir sonuç alamadığından yakınarak şöyle konuştu:

"O tarihteki komutanlarının, oğlumun kaybolmasıyla ilgili bilgi sahibi olduklarına inanıyorum. Sorumlular 14 yıldır ailemizi perişan etti. Sadece oğlumuza ne olduğu bilmek istiyoruz. Oğlum firar etmiş olsaydı mutlaka şimdiye kadar ailemizden birisiyle irtibata geçerdi."

AĞABEYLERİNİ ZOR HATIRLIYORLAR
19 yaşındaki İsminur Özsüren, ağabeyini hayal meyal hatırladığını ifade etti. Özsüren, "Askere gittiğinde henüz 5 yaşıma yeni girmiştim. Kaybolduğunda ilkokula bile başlamamıştım. Şu an üniversiteye gideceğim. En fazla anne ve babam bu duruma üzüldü. Evlat acısını 14 yıldır içlerinde yaşıyorlar. 5 kardeş Alanya'da yaşıyoruz ancak her zaman ailemizde ağabeyimin eksikliğini hissettik. Tek dileğimiz ona ne olduğunu öğrenebilmek" diye konuştu.

Ağabeyi kaybolduğunda 3 yaşında olan 11'inci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ayşenur Özsüren de Muhittin Özsüren'i fotoğraflarından tanıdığını ve bu acıyı kendilerine yaşatanları asla affetmeyeceğini dile getirdi.

DHA