Antalya'da 10 yaşından bu yana üvey babasının istismarına uğradığını söyleyerek devlete sığınan Ayşe K. (14), annesi, tecavüzle suçlayarak boşandığı Y.S. ile barışınca şikâyetini geri çekti.

Hürriyet gazetesinden Salim Uzun'un haberine göre Ayşe, 2 yıl sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonucu, 25 yıl hapse çarptırılan üvey babayla yeniden aynı çatı altında yaşamaya başladı.

Ayşe'nin teyzesi de şoke eden bir iddiada daha bulundu. "Kardeşim akıl almaz bir şekilde şikâyetini geri çekti. Bu kararı sonrasında kendisiyle görüşmeyi kestim." diyen Ayşe K.'nın teyzsi S.Ö. "Ayşe okuldan alınmış. Bu süre içinde öz babasını arayıp, 'Ben bir güvenlik görevlisiyle nişanlandım, evleneceğim' demiş. Olayı halası da doğruladı. Ayşe daha 14 yaşında. Başına gelenler yetmiyormuş gibi bir de çocuk gelin mi olacak?" dedi.

Öte yandan Ayşe K.'nın avukatlığını yapan ancak daha sonra noter kanalıyla azledilen Avukat Burcu Erten de "Y.S.'ye hapis cezasının verildiği son duruşmada anne şikâyetinden vazgeçti. Kendisine baskı altında olup olmadığını sordum. Sustu. Ama Ayşe direndi. Şikâyetinden vazgeçmedi. Hapis cezası çıkınca Yargıtay kararını beklemeye başladık. Bu sırada anne H.'nin iddialar nedeniyle boşandığı eski eşi Y.S. ile yeniden bir araya geldiğini öğrendim. Hemen akabinde de hem anne hem de Ayşe şikâyetini geri çekti." dedi.