Küçük yaşına rağmen bir koltukta adeta 3 karpuz birden taşıyan Kazım Tekeli, okul vaktinde öğrenci, tatilde çocuk, günün belirli saatlerinde ise kendi işletmesinde çalışıp para kazanan bir yetişkin gibi yaşıyor. Aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı olan Kazım Tekeli işletmesindeki erkek hayvanları da Galatasaray’ın yıldız oyuncularının isimlerini veriyor.

Oğlu’nun küçük çaplı da olsa bir hayvan çiftliği sahibi olmasının ilginç bir öyküsünün bulunduğunu belirten Şoför Mustafa Ali Tekeli, “Oğlum Kazım ilkokula başladığında nedense okula gitmek istemedi. ‘Ben okumayacağım hayvancılık yapacağım’ deyince rehber öğretmenlerin de görüşleri doğrultusunda Kazım’ın okulu sevmesi için birkaç gün kendisine hayvan baktırdık. Kazım okulu sevdi ama kısa sürede alıştığı hayvancılıktan, süt sağmaktan kopamadı. Bu defa hem okula gitmeye hem de hayvancılık yapmaya başladı. Yetişemediği yerde destek oluyoruz ama henüz çocuk yaşta olmasına rağmen hayvanları çoğaltıp bu yaşta mütevazi bir işletmesi oldu” diyerek şu anda hem okul hem de iş hayatında oldukça başarılı olan oğlu ile gurur duyduğunu söyledi.

İlk yıllarda inekleri kendisinin sağdığını ancak, kısa sürede oğlu Kazım’ın inekleri savma işini de kendisinin yapmaya başladığını belirten Anne Kudret Tekeli, “Kazım’ın okulu sevmesi için yaptırdığımız iş, Kazım’ın küçük yaşta işletme sahibi olmasına vesile oldu. Artık işlerin büyük bir kısmını kendisi yapıyor. Biz yazılısı ve ödevleri yoğun olduğu dönemlerde kendisine yardımcı oluyoruz. Geri kalan tüm işleri kendisi yapıyor” dedi.

“CEZAYDI ÖDÜLE DÖNÜŞTÜ”

Hem ilköğretim okulu öğrencisi, hem de işletme sahibi olan 14 yaşındaki Kazım Tekeli, hayatı dolu dolu yaşadığını belirterek “Hayvancılıkla uğraşım biraz ilginç oldu ama ilk etapta benim okula ısınmam için verilen bir ceza aslında benim hayatımı değiştirdi. Hiç unutmuyorum. İlkokula yeni başladığım yıllarda okula gitmek istemeyince aileme okula gitmek istemediğimi söyleyip hayvancılık yapacağımı belirtmiştim. O dönem birkaç gün hayvan baktım. Daha sonra okula gittim ama, bu işi başarabildiğimi görmek beni cesaretlendirdi. Şimdi hem öğrencilik hem de işletmecilik yapıyorum. Kendi yaşım kadar hayvanım var. Bunları bakıyorum, erkeklerini besleyip satıyorum, ineklerin de sütünü sağıp satıyorum. Geleceğimden hiç endişeli değilim ve kendi hayatımı kazanabildiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Mimarsinan, Edison ve Ford gibi çeşitli ünlü kişilerin hayatını okuduğunu ve Meşhur Olan Fakir Çocukları adlı bir kitapta tarihe adını yazdıran pek çok ünlünün ilginç bir hayat hikayeleri olduğunu da belirten Kazım Tekeli, kendisinin de okuyup ilkokul öğretmeni olmak istediğini, ancak öğretmen olunca da çiftçilikle uğraşacağını söyledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu....