İlçeye bağlı bir köyde babasıyla yaşayan 14 yaşındaki S.S.A, gece saat 03.00 sıralarında babası Şakir A. (55) ile tartıştı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu S.S.A, babası Şakir A'yı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası babasını öldürdüğünü komşularına haber veren S.S.A, evden ayrıldı. Komşuların durumu jandarmaya bildirmesi üzerine S.S.A'ya cep telefonundan ulaşıldı. Rize merkezde bir banka şubesinin önünde bulunduğunu ifade eden S.S.A'yı polisler buradan alarak, jandarma ekiplerine teslim etti.

İfadesinde babası Şakir A'nın kendisini sürekli dövdüğünü ileri süren S.S.A, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.S.A'nın annesinin bir süre önce öldüğü, kardeşinin ise 2002 yılında Güneysu'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

ALACAK iÇiN ANNESiNi BIÇAKLADI

Balıkesir'in Erdek ilçesinde ise evli ve iki çocuk annesi kadın, alacak verecek meselesi yüzden tartıştığı annesini bıçaklayarak, ağır yaraladı. Kıymet D. (29), bayramlaşmak için Atatürk Mahallesi'nde oturan annesi Nuran Ö'nün (59) evine gitti. Bir süre sonra anne ile kız arasında alacak meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Kıymet D, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla annesini yaraladı. Ağır yaralanan Nuran Ö, ambulansla Bandırma Devlet Hastanesine sevk edildi. Kıymet D, gözaltına alındı.