MUŞ"un Bulanık İlçesi"nde, 14 yaşındaki ilköğretim 7"nci sınıf öğrencisi Yunus Kırmızıyıldız, büyüme hormonu eksikliği nedeniyle kemikleri gelişmeyince 4 yaşındaki bir çocuk gibi görünüyor.
İlçeye bağlı Çataklı Köyü"nde inşaat işçisi baba 35 yaşındaki Şeref ile ev kadını anne 30 yaşındaki Şengül Kırmızıyıldız"ın, 4 çocuğunun en büyüğü olan Yunus, 113 santimetre boyu, 22 kilo ağırlığında. Kemikleri gelişmeyen Kırmızıyıldız, 4-5 yaşlarındaki çocuklarla aynı boy ve kiloya sahip. İlköğretim 5"inci sınıfa kadar köydeki okulda okuduktan sonra, öğrenimini ilçeye bağlı Erentepe Beldesi"ndeki Erentepe İlköğretim Okulu"nda sürdüren Kırmızıyıldız, arkadaşlarının kendisine "cüce", "ufaklık" gibi lakaplar takması üzerine, ailesine "hastayım" diyerek bir süre okula gitmedi. Arkadaşlarının alay etmesinden bunalan Kırmızıyıldız, boyunun uzaması için tedavi olmak istediğini söyleyince, ailesi tarafından önce Diyarbakır"a Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne, ardından Adana"ya Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi"ne götürüldü. Balcalı Hastanesi"nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatrik Metabolizma- Endokrinoloji Bölümü"nde tedavisi süren Kırmızıyıldız"a "büyüme hormonu eksikliği" teşhisi konuldu. Büyümeyi etkileyecek sistematik bir hastalık veya beslenme bozukluğunun olmadığını kaydeden doktorlar, Kırmızıyıldız"a iğne tedavisi verdi.
Okulda kendi yaşıtlarından çok, ilköğretim 1'inci ve 2"nci sınıftaki çocuklarla oynadığını belirten Kırmızıyıldız, hem sesi, hem görünüşüyle okulun maskotu haline geldi. Yaşıtı arkadaşlarıyla gezerken, kendilerini görenlerin şaşkın halde baktığını anlatan Kırmızıyıldız, “İlkokulu köyde okudum. Köyde okulun devamı olmadığı için 6"ncı sınıftan itibaren de, başka bir okula gittim. Yeni okulumda sınıfa ilk girdiğimde, arkadaşlarım benim yanlış geldiğimi düşünmüşlerdi. "Burası ana sınıfı değil, sen oraya git" demişlerdi. Yaşıtları olduğumu öğrenince çok şaşırdılar. Kimse 14 yaşında olduğuma inanmıyordu. Sonra bana çeşitli lakaplar taktılar. Okulun maskotu oldum. Söyledikleri zoruma gidiyordu. En çok da "cüce" demeleri sinirlendiriyordu. Sonra okula gitmek istemedim. Ailem üzüldüğümü görünce doktora götürdü. İnşallah bu iğneler sayesinde boyum uzar, arkadaşlarım gibi normal boyuma dönerim. Tek isteğim bu” dedi.
14 yaşındaki oğlunu bebek gibi kucağına alarak seven baba Şeref Kırmızıyıldız da, “Yunus benim için hala bebek” dedi. Çocuğunun boyu yüzünden bunalıma girdiğini kaydeden baba Kırmızıyıldız, “6"ncı sınıfta hep okuldan üzgün geliyordu. Birçok kez hasta olduğunu söyleyip, okula gitmedi. "Hastayım" demesine karşılık dışarı çıkıp, oyun oynuyordu. Meğer arkadaşları dalga geçiyor diye okula gitmiyormuş. Doktora götürdük. Boyunun uzaması için bazı tedaviler yapılacak. 3 ay boyunca her gün iğne tedavisi uygulanacak. Eğer bu süre içinde boyu uzarsa, gelişme gösterebilecek. Umarız sonuç iyi olur. Diğer çocuklarımızda problem yok, Yunus niye böyle oldu anlamadık” diye konuştu.
DHA