Valiler Kararnamesi ile aralarında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput"un da bulunduğu 14 valinin yeri değiştirildi. Müsteşar Harput, Bursa Valiliği"ne atanırken, Kayseri Valisi Osman Güneş ise yeni İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oldu.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı"nın yanı sıra merkeze alınan 6 il valisi yerine de atama yapıldı.

Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan ek valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Bugün Resmi Gazete"de yayımlanan yeni kararnameye göre, İçişleri Bakanlığı müsteşarı da değişiyor.

Halen görevde bulunan Şahabettin Harput, Bursa Valiliği"ne atanırken, yerine Kayseri Valisi Osman Güneş getirildi. Güneş, 22 Temmuz seçimleri öncesi İçişleri Bakanlığı da yapmıştı.

Kararname ile görev yerleri değişen diğer valiler ise şöyle; İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Kerem Al, Bayburt Valiliği"ne; Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Mevlüt Bilici, Kayseri Valiliği"ne; Bağcılar Kaymakamı İrfan Balkanoğlu, Bingöl Valiliğine; İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Çakır, Kastamonu Valiliği"ne; Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, Şırnak Valiliği"ne; Osmangazi Kaymakamı Sebahattin Öztürk, Niğde Valiliği"ne atandı.

Karanameyle Bursa Valisi Nihat Canpolat, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Niğde Valisi Gündüz Beder ile Bayburt Valisi Musa Küçükkurt da merkeze alındı.

Yeni valilerin, önümüzdeki günlerde yeni görevlerine başlaması bekleniyor.
Kaynak: