14 Şubat"ta Mevlit Kandili ve Sevgililer Günü kutlamaları çakışıyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu tesadüf için, “Bir güzellik olarak görüyoruz” yorumunda bulundu.

NTV"de açıklamalarda bulunan Görmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne güzel bir tesadüf veya tevafuk. Çünkü biz kendi kültürümüzde ve medeniyetimizde sevgili peygamberimize "Sevgililer Sevgilisi" adını veriyoruz. Dolayısıyla bu iki günün bu sene tesadüf etmesini bir güzellik olarak görüyorum. Biz hem hep birlikte "Sevgililer Sevgilisi"nin doğum gününü kutlarız, mevlidi çok daha canlı yaşarız, hem de "Sevgililer Sevgilisi"nden aldığımız sevgiyi kendi sevgililerimize de en güzel şekilde ifade etmiş oluruz.”

KADINLARDAN ÖZÜR DİLEDİ
Diyanet İşleri Başkanı, aynı programda, geleneğin bazı konularda dinin önüne geçtiğini ve kadınların dışlandığı itirafında da bulundu. Görmez, “Geriye dönüp baktığımızda hizmet kusurlarımız içerisinde en başlara yerleştirebileceğimiz kadınlara yöneliktir. Camilerin en izbe yerlerinde namaz kılmalarını sağlamışız, bu bizim kusurumuz. Bütün hanımefendilerden özür diliyorum” dedi.  

İSTANBUL / AHT