Bahçeşehir’de geçen yıl eylül ayında yolcu minibüsüyle tankerin çarpışması sonucu 14 kişinin ölümüne yol açan kazayla ilgili dava minibüsün şoförü istenen sağlık raporunu bir türlü getirmediği için ilerlemiyor. Duruşma savcısı sanığın davadan kaçtığını belirterek hakkında ‘yakalama kararı’ çıkarılmasını istedi. 
 
Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada mahkeme geçen celse, Fuat Barin’in sağlık durumunun tespiti için İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi Servisi’ne yazı yazmıştı. Barin’in ortopedi servisindeki randevuya gitmediği ortaya çıktı. Kurum, 26 Mayıs 2011’e kadar randevu verdikleri Barin’in gelmediğini mahkemeye bildirdi. Barin’in avukatı Mahir Işıkay müvekkilinin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Travmatoloji Servisi’nde yatarak tedavi gördüğünü ileri sürdü. 
 
Savcı yakalama istedi 
Cumhuriyet Savcısı Yahya Erdoğmuş, duruşmaya gelmeyen Barin’in mahkemeden kaçtığını belirterek, “Avukatı şu anda sanığın tedavisini nerede gördüğü bilgisini bile tam vermiyor. Sanığın hastane randevusuna gitmediği ve duruşmalardan kaçtığı anlaşılmıştır. Olayın kamuoyunda uyandırdığı infialin göz önünde bulundurularak yakalama kara rının çıkarılmasını talep ediyorum” dedi. Ailelerin avukatları da savcının bu görüşüne katıldı. Mahkemeyse bu konuda karar vermeden duruşmayı erteledi. 
 
Kazada ölen Murat Özdemir’in ailesinin avukatı Hüseyin Gençtürk “Kamu vicdanını yaralayan bir durum söz konusu. Minibüs şoförü ısrarla sağlık raporunu mahkemeye vermiyor” dedi. Bu arada davanın tutuklu sanığı olan tanker şoförünün eşi de duruşmaya katılıp kocasının serbest kalmasını istedi.