Oda tarafından akşam saatlerinde Aydın 21. Bölge Eczacılar Odası Hizmet binasında kokteyl verildi. Kokteylde bir araya gelen eczacıları protokol üyeleri de yalnız bırakmadı.
Akşam saatlerinde Aydın Eczacılar Odası"nda gerçekleştirilen kokteylde konuklarını tek tek karşılayan Aydın 21. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, her geçen gün sayıları artan Eczacılık Fakültelerinden, 16 Mayıs günü yeniden başlayacağı belirtilen İlaç Takip Sistemi"ndeki alt yapı yetersizliğinden dert yandı.
Kokteyle, AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Aydın tabip Odası başkanı Eralp Atay, önceki dönem Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanlarından Şevket Kaya, Aydın Vergi dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Baro başkanı Sümer Germen ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile eczacı katıldı.
14 Mayıs Bilimsel Eczacılığın 171. yıl dönümünü kutladıklarını ve her yıl bir temayı işlediklerini belirten Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, “geçen yıl "Eşdeğer ilaç"ı kullanmıştık. Bu yıl "Akıllı İlaç" temasını kullanıyoruz. Bu arda eczacılık mesleğinin sorunları da devam ediyor. 16 Mayıs günü İlaç takip Sistemi yeniden devreye girecek. Ancak henüz alt yapı ve çalışmalar tamamlanmadı. Bu nedenle eczacılar olarak bu sistemin bir süre daha "ertelenmesi" beklentisi içindeyiz” dedi.
Bu arda her geçen gün sayısı artan eczacılık fakültelerinin istihdam sorunu nedeniyle meslekte sıkıntıya neden olduğunu, mezunların bir çoğunun işsiz kaldığını kaydederek “Aydın"da bu sıkıntı daha da fazla. İl genelinde 422 eczane mevcut. Bu da her 1300 kişiye bir eczane düşmesi demek. 6197 sayılı kanuna göre normali 3 bin 3 bin 500 kişiye bir eczane düşecek şekildedir” ifadelerine yer verdi.