14 Kişinin öldüğü kaza ile ilgili davada hâkim, "Kaza nasıl oldu" diye sordu, minibüs şoförü şu cevabı verdi: Hatırlamıyorum!

İstanbul Küçükçekmece"de, 12 Eylül 2010"da kırmızı ışıkta geçen tanker ve minibüs çarpışmış, 14 kişi ölürken 11 kişi yaralanmıştı.

Davanın dün görülen ilk duruşmasında, tutuklu sanık tanker şoförü Adem Gildan hazır bulunurken, tutuksuz sanık minibüs şoförü Fuat Barin ise tekerlekli sandalye ile geldi. Duruşmada, her iki sanık da suçu birbirine attı. Kazanın olduğu sırada kendisine yeşil ışık yandığını ve trafik ışıklarına 20 metre kala ışığın aniden kırmızıya döndüğünü iddia eden Gildan, “Yeşil yanıyordu. 20 metre kala bu durumu fark ettim ancak ışık daha sonra kırmızıya döndü. Kırmızıyı görünce frene bastım. Yol ıslak olduğu için kaydım ve aracın hâkimiyetini sağlayamadım. Minibüs sollayarak kavşağa girdi. Kırmızı ışıkta geçtiği için gelip çarptı” dedi. Sollama yapmadığını ve yeşil ışıkta geçtiğini öne süren Barin de, 14 yolcu kapasiteli minibüse 25 yolcu almasının nedenini ise hatırlamadı. Barin, “Bana yeşil ışık yanıyordu. Şeridimde ilerlerken sollama yapmadım. Bir tankerin süratli bir şekilde ilerleyerek üzerime geldiğini fark edince bariyerlere doğru aracı kırdım. Sonrasını hatırlamıyorum” diye konuştu.

40 TRAFİK CEZASI VAR
Kazadan dolayı kalp krizi geçirdiğini söyleyen minibüs şoförüne, mahkeme başkanı hakkındaki 40 adet trafik cezasını sordu. Barin, “Fazla yolcu almaktan ceza almış olabilirim” cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sinyalizasyon Müdürlüğü"nden, olay yerindeki trafik ışıklarıyla ilgili sarı ışığın yanma süresinin sorulmasını isteyen savcı, Fuat Barin"in tutuklanmasını talep etti. Mahkeme, kazada tali kusurlu bulunan Barin"in tutuklanmasını ertelerken, bakıma muhtaç olup olmadığının sorulmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe attı. Adliye çıkışında tekerlekli sandalye ile arabaya götürülmek istenen Fuat Barin"i görüntülemek isteyen gazetecilere, Barin"in yakınları saldırdı.

habertürk