UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında yarın akşam Karpaty Lviv"le karşılaşacak olan Galatasaray, Ukrayna"ya gitti.

Yolculuk öncesi Galatasaray yönetiminde yaşanan istifalarla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat,“Medya bunu yanlış anlıyor ve kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Galatasaray"ın içinde kriz varmış gibi yansıtmayın” dedi.

Atatürk Havalimanı"nda, istifalarla ilgili soruları da yanıtlayan Adnan Polat istifaların Pazarlama A.Ş ile İletişim A.Ş şirketlerinin birleşmesinden dolayı kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

“Şu anda daha önce karar alınmış birleşme prosedürümüz var. Pazarlama A.Ş., İletişim A.Ş. ile birleşiyor. Pazarlama A.Ş."de 6, İletişim A.Ş."de 7 yönetici var. Bu şirketler birleşince yönetim kurulu 13"ten 7"ye inecek ve bu prosedürden dolayı Pazarlama A.Ş."de genel kurul olacak. Tüm yöneticiler istifa etti, dolayısıyla birleşmiş şirkette yeni bir yönetim kurulu olacak. Önümüzdeki hafta Yiğit Şardan da istifa edecek. Bu istifalar yanlış algılanıp, kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Önümüzdeki hafta Galatasaray Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş. genel kurulları olacak. Orada da iki şirkette 14 yönetim kurulu üyesi var, onlar da istifa edecek. Yeni şirkette 7 kişilik yönetim kurulu olacak. Bu, önceden planlanmış, standart prosedürdür”

Gazetecilerin “Abdurrahim Albayrak"ın ismi geçiyor doğru mu?" sorusuna Polat, “Öyle bir şey yok" yanıtını verdi.

1-2 OYUNCU ALACAĞIZ

Polat, transferlerle ilgili bir soru üzerine de, "Transferler için çalışıyoruz. Bugün, yarın bitebilir. Özellikle son dönemde biraz geciktiğimiz için bazı sıkıntılar oluyor. Kulüpler bazen anlaştığımız rakamı bozuyor. Bazen menajerler son anda fiyat artırıyor. İhtiyacımız olan 1-2 futbolcuyu transfer dönemi sona ermeden bitirmiş oluruz” dedi.

TARAFTARLARA HAKARET EDİLİYOR

Bursapor maçında taraftarların Adnan Sezgin"i istifaya davet etmesi konusundaki düşünceleri de sorulan Adnan Polat, "Bu konulara girmek istemiyorum ama medyada bazı yazarlar, Galatasaray taraftarlarını aşağılıyor. Paralı asker konumuna sokuyor. Çok ayıp ediyorlar. Galatasaray taraftarlarına bu şekilde hakaret etmeye kimsenin hakkı yok. Bizlere de birçok yakıştırmalar yapılıyor. Transfer dönemi bittikten sonra her şeyi bir bir televizyon kanalına çıkarak veya basın toplantısıyla anlatacağım" diye konuştu.

ZOR OLACAK AMA KAZANACAĞIZ

Adnan Polat, Karpaty Lviv maçı ile ilgili olarak da, “Galip gelmek için gidiyoruz. Elimizden gelen her türlü mücadeleyi ortaya koyacağız. Daha önce de buradan Belgrad maçına aynı skorla gitmiştik ama turu geçmiştik. Bu sefer ki Belgrad takımından daha iyi ve organize bir takım. Çok kolay bir mücadele olmayacak ama gruplara kalmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Türk Hava Yolları"na ait bir uçakla sabah saatlerinde Ukrayna"ya hareket eden Galatasaraylı futbolcular, Karpaty Lviv'i eleyerek UEFA Avrupa Lig"inde gruplara kalacaklarını söylediler. Atatürk Havalimanı"nda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Galatasaraylı futbolcuların moralli oldukları görüldü.l - DHA