lköğretim 8. sınıfa giderken okulu bırakıp berberlik yapmaya başlayan 16 yaşındaki Y.Ç., nüfus kayıtlarına göre 13 yaşında olan sevdiği E.G. ile geçtiğimiz yılın Haziran ayında kaçtı. 2 çocuk kendi rızalarıyla cinsel ilişkiye girdi. 3 gün sonra ailelerin anlaşması üzerine çocuklar ortaya çıktı. Aileler dini nikah kıyılan çifte 31 Temmuz 2011'de düğün yaptı. Küçük gelin E.G.'ye beyaz gelinlik, küçük damat Y.Ç.'ye de damatlık giydirilip fotoğraf stüdyosunda boy boy fotoğraflar çektirildi.

Çocukların evliliği, küçük gelin E.G.'nin hamile kalmasıyla ortaya çıktı. Kayınvalidesi Y. tarafından hastaneye götürülen E.G.'nin yapılan muayenesi sonrası nüfus cüzdanında yaşının 13 gözükmesi üzerine durum İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğü'ne bildirildi. Şube yetkilileri de, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Çocuk suçlarına bakan cumhuriyet savcısıyla yapılan görüşme sonucunda 4 aylık hamile olduğu doktor raporuyla belirlenen küçük yaştaki E.G. ile cinsel ilişkiye giren resmi nikahsız eşi Y.Ç. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Polislerce, evine giderken gözaltına alınan Y.Ç. adliyeye sevk edildi. Y.Ç.'nin adliyeye gönderildiği haberini alan hamile eşi E.G. de kayınvalidesiyle ve akrabalarıyla adliyeye gitti.

Küçük gelin yanında eşiyle birlikte düğünlerinde çekilmiş onlarca gelinlikli düğün fotoğrafının yer aldığı albümü de getirdi. E.G. adliyede bir saniye olsun eşinin yanından ayrılmadı. Cumhuriyet Savcısı Y.Ç.'yi 'Cinsel istismar' suçundan tutuklanması için nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Y.Ç., eşi E.G. ile birbirlerini sevdikleri için kaçmaya karar verdiklerini söyledi. Y.Ç., "Ben 'yaşımız küçük kaçmayalım' dedim. Ancak E. bana yaşının 16 olduğunu söyledi. Birlikte kaçtık. Ailelerimiz anlaşınca düğün yaptık. Eşim şu an hamile. Eşimin yaşı büyüktür. Kayınbabam eşimi 2 yaş küçük yazdırmış" dedi.

Y.Ç. daha sonra, düğünlerinde eşiyle birlikte çektirdikleri fotoğrafları mahkeme hakimine gösterdi. Hakim fotoğrafları inceledikten sonra, E.G.'nin yaşının 13'ten büyük olma ihtimaline karşı Y.Ç.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. E.G.'nin doğumdan sonra gerçek yaşının tespiti için hastaneye gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada, kızlarını küçük yaşta evlendirdikleri iddia edilen E.G.'nin annesi 51 yaşındaki M.G. ile babası 54 yaşındaki A.G.'nin de soruşturma kapsamında ifadeleri alındı. Anne ve baba, kızlarının sevgilisiyle rızasıyla kaçtığını belirterek, "Bizim bilgimiz dışında kaçmışlar. Birbirlerini sevdikleri için evlenmelerine izin verdik" dedi. Doğumdan sonra gerçek yaşının tespiti için kemik testine tabi tutulacak olan E.G.'nin test sonucunda yaşının 13 olması halinde nikahsız eşi Y.Ç'nin tutuklanıp, ceza alabileceği bildirildi.