Damadın babası, gelinin annesi ve damat hakkında soruşturma başlatıldı...

ADANA"da 13 yaşındaki B.K. ile birlikte yaşayan Abdurrahman I. (30) ile bu birlikteliğe rıza gösteren damadın babası ve gelinin annesi hakkında 23"er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ova Mahallesi"nde oturan ve lastik kaplama işiyle uğraşan Abdurrahman I."nın annesi Canpaşa (50) ve babası Cebrail I. (54) mahalleden gördükleri B.K."yı beğenip oğullarına istedi. B.K."nın annesi N.K."nın (31) da izniyle B.K. ve Abdurrahman I. imam nikâhı kıydı. 17 Nisan 2009"da ise aile ve komşular arasında düğün yapıldı.

İHBAR GELDİ
B.K. ve Abdurrahman I. düğünden sonra birlikte yaşamaya başladı. B.K."nın yaşının 13 olması nedeniyle 2 Aralık 2009"da yapılan ihbar üzerine Abdurrahman I. ile bu birlikteliğe izin verdikleri iddiasıyla damadın babası Cebrail I. ve gelinin annesi N.K. hakkında soruşturma başlatıldı. Abdurrahman I. bir gün sonra nikâhsız olarak birlikte yaşadığı B.K."ya "cinsel istismar" suçundan gözaltına alınıp sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DAVA AÇTI
Cumhuriyet Savcısı, soruşturmasını tamamlayarak damat Abdurrahman I., babası Cebrail I. ve gelinin annesi N.K. hakkında, “Cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, evlenme olmaksızın dinsel törenle evlenmek” suçlarından Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açtı.

Savcı, damat Abdurrahman I., babası Cebrail I. ve 13 yaşındaki gelinin annesi N.K. için 23"er yıl hapis cezası talep etti. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Düğün fotoğraflarını delil olarak gösterdi
ABDURRAHMAN I. eşiyle zorla evlenmediğini ispatlamak için düğünde çekilmiş fotoğraflarını delil olarak avukatı aracılığıyla mahkeme dosyasına koydurdu. Tutuksuz yargılanacak olan damadın babası ve gelinin annesi ise küçük yaşta kız evlendirmenin suç olduğunu bilmediklerini savundu.

Habertürk